Publiken bjöds på sol och tät fotbollsmatch på Vittsjö IP

VITTSJÖ. De 472 i publiken vid Vittsjö Idrottspark bjöds under söndagen på både sol och en tät match mellan två mycket jämna lag då Vittsjö tog emot gästande Piteå. Matchen slutade rättvist 0-0.

...så här nära var Ngozi Okobi att ge Vittsjö vinst i den 49 minuten !

Vittsjö startade första halvlek offensivt och med ordentlig bredd i spelet. Piteå visade upp en starkt försvarsspel. Halvlekens enda skott på mål svarade hemmalaget Vittsjö för, detta genom Amanda Persson i den 36 minuten. En del i att passningar inte riktigt fungerade var säkert den att flera dagars regn gjort planen väldigt mjuk. Lagen gick till pausvila med oavgjort på tavlan.

Andra halvlek fortsatte ungefär som den första. Vittsjö var mycket nära ett ledningsmål i den 49 minuten då Ngozi Okobi sköt ett fint skott som Hilda Carleén i Piteåmålet fick fingertopparna på vilket gjorde att bollen tog i målställningen. Närmare mål än så kom inget av lagen under matchen. I den 93 minuten blåste domare Sara Persson av och matchen slutade 0-0.

...tuffa tag från båda lagen !

Stellan Carlsson, tränare för Piteå menade att det varit en svår match. Han sa att planen är ungefär ”4 sekunder” sen, och menade då den mjuka och svårspelade planen. Det gör att det blir väldigt tungsprunget och sekvenserna blir långsamma. Det blir ”långa lag” då passningar inte går fram. Detta drabbande naturligtvis båda lagen. Båda lagen försvarar sig också väldigt väl. Då återstår egentligen bara de fasta situationerna men samma gällde även här, Vittsjö har ett bra försvarsspel. Vi gör en gedigen insats mot ett bra lag. Otroligt tajt, avslutade Stellan som hade hoppats på tre poäng i Vittsjö.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att Vittsjö och Piteå tog ut varandra i matchen. Vår första halvlek är inte någon av våra bättre anfallsmässigt. Under andra kommer vi djupare ner men vi spelade in ganska många bollar för tidigt. Piteå är starka både organisatoriskt och fysiskt. Spelmässigt är vi mer lugna med bollen i andra halvlek, vi vågar utnyttja hela planen på ett bättre sätt, vänder spelet oftare. Men vi tar ut varandra både Piteå o vi. Visst hade det varit skönt med tre poäng, men med tanke på hur starka Piteå är, -slår man Linköping på bortaplan med 3-1 som Piteå gjorde är man ett starkt lag. Vi spelade återigen starkt försvarsmässigt och poäng är viktigt, nu blev det en. Vi har under hösten inte förlorat någon match och det är bra, avslutar Thomas Mårtensson!

Top