Vittsjö -Hammarby blev mållös

VITTSJÖ. Det blev en ganska jämn match mot Hammarby, där bortalaget kom undan med väldigt mycket tur. Två ”stolpträffar” för Vittsjö och matchen slutade (lite orättvist) 0-0. Hammarbys lilla hejarklack på 10 personer vann dock ”Påhejar-ligan” med stor marginal över ”mycket försynta o tystlåtna” Vittsjöpubliken. Varför har Vittsjö ingen ”Hejar- sång” kan man undra?!!

Hammarby inledde första halvlekens första kvart med ett övertag vad gäller bollinnehav. Vittsjö visade dock upp sitt fina försvarspel och Hammarby gavs inte chans att skapa några egentliga farligheter. Efter första kvarten jämnades matchen ut. Oaktat detta var det Vittsjö som genom Linda Sällström som redan i den första minuten hade ett farligt skott mot Emma Holmgren i Hammarbymålet. I den 28 minuten var Amanda Persson nära att genom en hörna ge hemmalaget ledningen, bollen tog i ribban. Halvleken fortsätter som en jämn match där det dock är Vittsjö som står för de farliga målchanserna.

Vittsjö var nära .....

-o , nära igen.

Andra halvlek inleds med att Vittsjö tar tag i matchen. Det ”luktade mål” för Vittsjö flera gånger. Redan två minuter in i halvleken har Hannah Wilkingson ett skott som sånär kunde givit hemmalaget ledningen.Emma Holmgren i Hammarbymålet gjorde dock en rad fina insatser. Den efter allt regnande mycket hala planen bidrog säkert till att danska domaren Frederikke Lydia Sokjaer höll lite extra i matchen. Totalt delade hon ut tre gula ”kort”. I den 56 minuten avlöste Clara Markstedt Hannah Wilkingson. Vittsjö fortsätter att skapa farligheter. Både Linda Sällström och Emmi Alanen har vassa skott mot Hammbymålet i den 72:a minuten. Under samma minut har även Clara ett skott som dock tar i målställningen. Snacka om ”oflyt”, andra träffen i målställningen. Matchens sista farlighet skapas i den 90 minuten och detta genom Ebba Heds skott mot Hammarby-målet.

De 442 på läktarna bjöds på en underhållande o spännande match. Säkert bidrog den mycket engagerade och högljudda Hammarby- klacken på ett 10-tal personer till att gästande Hammarby kom undan matchen utan förlust. I jämförelse var Vittsjö-publiken väldigt ”försynt” och hördes knappt alls. Varför har inte Vittsjö en egen ”Hejar-visa”???

Dessa sju Hammarby- herrar överröstade med råge hemmalagets försynta o tillbakadragna hejarklack!

Olof Unogård, tränare i Hammarby räknade med en matchbild som skulle skilja sig från förra mötet. Olof sa att planen var ”svårbemästrad”, gällde dock samma för båda lagen. Han var besviken över som han menade en utebliven straff. Även vinden påverkade menade Olof. Han menade även att planen var svår. ”Zoomar man ut lite” - har Vittsjö betydlig hetare chanser. Han tyckte dock att hammarby skulle fått en straff i ett läge. Olof tillstod dock att det var Vittsjö som hade de hetare målchanserna. Givet detta tyckte Olof att det var ganska rättvist att det slutade oavgjort. Vi är nöjda med att på två matcher vinna hemma o kryssa i Vittsjö, då kan dom förhoppningsvis sluta efter oss i tabellen, det får vi se, avslutade Olof Unogård.

Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö, menade att Shannon Lynn i den första halvleken gör en fantastisk räddning i ett friläge. Spelmässigt en av våra bättre matcher, speciellt i andra halvlek där man ser de linjer framförallt Anders jobbat med under hösten. Tryggare med boll. Det är alltid nervöst så här på hösten, sista matcherna, mycket på spel. I andra tycker jag vi spelar mycket bättre, skapar också ett bra tryck på Hammarby. Där… vi kunde gjort ….ett mål, -eller två…..Stabilt bakåt också. Så ”en pinne var bra ändå”. Det går framåt!
-Var ni ganska nöjda med en poäng, ni låg kvar med fembackslinje hela matchen? -Det är sådär slumpartat, -rätt som det kan det komma en boll bakom backlinjen eller någon touch eller någon ramlar, vad som helst och så kan det vara ett helt annat scenario. Det är viktigt med poäng, det kan slå på en poäng. Det är det som ni….-Ja, både och. Vi kände att Hammarby fick lite grepp de sista minuterna, då vill vi stävja detta. Små marginaler om det går på ena eller andra hållet. Men en av våra bättre halvlekar o det gör vi också på ett underlag som är ”så där”, det är kul. Därmed inte sagt att man kunde gjort mycket mer då det regnar faller hagel o snö. Så heder åt vaktmästaren! Kristianstad fick väl ställa in sin match!

Mats Andersson, vaktmästare på Vittsjö Idrottspark har lagt ner mycket arbete och många timmar för att få planen spelbar till dagens match.

Sigvard Gustavsson och Mats Andersson

Mats berättar att klubben bland annat lånat utrustning från Vittsjö Golfklubb för att kunna ”lufta- dränera” planen. Vi har använt cirka 30 cm långa stavar i maskinen berättar Sigvard Gustavsson, ordförande i VGIK. Naturligtvis har denna ”luftning” även bidragit till att dräneringen av planen blivit gynnsam. Ett cirka 30 centimeter tjockt jordlager, därefter bara sand, så förutsättningar för bra ”vatten-genomsläpp” finns. Roligt att planen trots att nederbörd var så fin som den var idag i matchen mot Hammarby. Nu skall jag försöka återställa alla skador efter ”dubbskor” o göra planen spelbar inför mötet med Örebro nästa helg, avslutar Mats Andersson, vaktmästare på Vittsjö Idrottspark. Med andra ord, en tuff kommande vecka väntar.

Top