Linköping säkrade guldet, kampen för Vittsjö fortsätter!

VITTSJÖ. På söndagen tog Linköping den poäng som krävdes för att skapa ett ointagligt försprång mot FC Rosengård. Bortamötet mot Kvarnsveden slutade 0-0 och det som länge sett klart ut är nu ett faktum. Linköping är för andra året i rad Svenska Mästare i damallsvenskan. Bara att gratulera Linköping till en fantastik säsong!

Under söndagen skapades än mer dramatik i den damallsvenska slutstriden, inte minst i den del av tabellen där Vittsjö finns.

Samtliga lag utom Örebro och Djurgården har spelat klart den 20:e omgången (av 22). Dessa båda lag möts under måndagen klockan 19. 
Flera ”skrällar” noterades under söndagen. Vittsjö- Hammarby 0-0, samma resultat mellan Rosengård och Piteå. Även Kvarnsveden och Linköping spelade oavgjort 0-0. Att Eskilstuna går att rubba visade Göteborg som på söndagen vann med hela 5-1 (Eskilstuna är Vittsjös sista motståndarlag).

Nu återstår två omgångar att spela. För Vittsjös del är det först en hemmamatch mot Örebro och sedan avslutas säsongen den 12 november med match borta mot Eskilstuna. Två vinster skulle smaka riktigt bra, och är inte orealistiska.

 

Även om oddsen ligger på Vittsjös sida nu på lördag kommer Örebro definitivt inte att lägga sig vid matchen på Idrottsparken i Vittsjö. Det kommer att bli en tuff match. Säkert fylld av massor av nerver i båda lagen. Detta kommer dock våra duktiga tränare Thomas och Anders hantera.

Nu får vi hoppas att det kommer mycket publik och att dessa tar lärdom av vad lilla ”Hammarby-klacken” senast ljudmässigt visade prov på, de visade att det behövs inte så många för att vara ”ordentligt högljudda”. Att de därmed hjälpte Hammarby till den oavgjorda matchen är troligt.

Vårt hemmalag behöver allt stöd som går att uppbringa. Tänk så kul det hade varit om någon eller ännu bättre några, -en framför varje läktare, tog initiativ som ”Hejarklacksledare” och därmed verkligen ”fick igång” publiken.

För visst skall vi ha allsvenskt fotbollsspel i Vittsjö även nästa år!

Top