Målvaktsduon komplett inför nästa säsong

VITTSJÖ. Chandra Morden Bednar väljer även hon att förlänga sitt kontrakt med Vittsjö GIK Hässleholm.

Vancouverfödda Chandra, uppvuxen i Winnipeg, kom till Vittsjö i fjol från Linköpings FC där hon spelade under hösten 2016. Hon började spela fotboll som 10-åring och via Northwest soccer club kom hon några år senare i kontakt med Alex Estevez och Soccer's Best Academy. En träningsakademi med mål att skapa fysiskt, mentalt och tekniskt förberedda, professionella fotbollspelare. För Chandra var detta vändningen och tillsammans med Soccer's Best Academy blev hennes dröm, att spela fotboll professionellt, verklighet. Efter några framgångsrika år på college i Texas kom erbjudandet från Sverige och Täby FK 2015 och Chandra flyttade hit för att inleda sin professionella karriär.

Chandra är en orädd målvakt med blick för spelet. Hon är offensiv i sitt spel och har utvecklats mycket under året mycket tack vare det goda samarbetet med vår andra målvakt Shannon Lynn men framförallt genom mycket bra träning tillsammans med målvaktstränaren Uffe Jacobsson. Hon sprider glädje omkring sig både på och utanför planen och tar sig gärna tid att prata med våra unga spelare och supportrar. Chandra har även stöttat Vittsjös akademi där hon hjälpt till att träna och inspirera unga målvakter i närliggande klubbar.

Chandra själv säger att hon ser fram emot ännu ett år i Vittsjö. Hon tror på laget och på att 2018 kommer att bli en bra säsong. Hon hoppas också på att göra ett större avtryck nästa säsong. Klubbledningen är glada och nöjda med att ha ett så pass samspelt målvaktspar som kompletterar samt utvecklar varandra till att bli till det bättre hela tiden.

Top