Stöd Vittsjö damallsvenska fotbollslag genom att gå med i ”300-klubben”, eller stöd ekonomiskt på annat vis

VITTSJÖ. Idag finns endast ett enda ”byalag” i damernas högsta fotbollsliga, -damallsvenskan. Så är det, -11 städer o så lilla ”byn” Vittsjö.

Redan 2012 ”skrällde” Vittsjö- laget genom att gå upp i damallsvenskan o har sedan dess stannat kvar. Samma år 2012, var favoriten Tyresö på besök på Vittsjö Idrottspark. De fick snopet åka hem med endast en poäng i bagaget.

Laget har fortsatt att imponera även på andra plan, inte minst då märkliga krav har riktats från svenska fotbollsförbundet. Planvärme, belysning, utökat antal läktare. Klubben har efter hand löst även dessa tuffa krav och är kvar i Sveriges ”finrum” för damfotboll. Mycket imponerande av denna lilla landsortsklubb!

Jag minns hur journalisten Robert Perlskog nedlåtande skrev om Vittsjö, ”- en dagsslända”. I en artikel bemötte jag honom och han lovade därefter att ”äta upp sin hatt” -om Vittsjö blev kvar i damallsvenskan efter 2012. Det har nu gått några år........., Robert Perskog!
Robert finns kvar som journalist o läser troligen även idag vårt media.
Du är naturligtvis varmt välkommen till Vittsjö Idrottspark för att som du lovat, under trevliga former ”äta upp din hatt”! Så fel du hade Robert o så rätt jag hade!

300-klubben bidrar även med handkraft

träffas och får information  av ledare

 

och spelare.

Naturligtvis kostar det ekonomiskt att vara med i denna elitnivå. Tre ”entusiaster” startade för ett antal år sedan en stödklubb, ”300-klubben”. Genom att gå med får du ett antal förmåner. (detaljer finns på Vittsjö GIK hemsida). Det viktigaste är kanske att du genom ditt medlemskap stödjer den lilla byns damallsvenska fotbollslag.

En av entusiasterna uttrycker att målet för i år är att nå minst 300 ”medlemmar”. I skrivande stund har 216 ”tecknat” medlemskap i klubben.

 

Top