EM-kval för F19 på Vittsjö Idrottspark!

Pressmeddelande från Vittsjö GIK Hässleholm

EM-kval för F19 på Vittsjö Idrottspark!

Vårt nuvarande F18/00-landslag kommer att spela EM-kval 1 till U19-EM 2019 i Skottland på hemmaplan i Sverige. Det stod klart efter lottningen i Schweiz i november 2017. Sverige kommer att möta Slovenien, Israel och Kazakstan.

Vittsjö GIK Hässleholm har glädjen att meddela att två av höstens EM-kvalmatcher för F18 kommer att spelas på Vittsjö Idrottspark!

Otroligt spännande och roligt, säger sportchef Erika Nilsson. Vi försökte få EM-kval till Vittsjö för några år sedan men då slog det på några minuter för att få hit spelarna inom den timme som är kravet. Vi ser dessutom mycket framemot att se förbundskapten Anders Johansson på Vittsjö IP igen!

6 oktober möts Slovenien – Kazakstan och 9 oktober möts Slovenien och Sverige. Båda matcherna på Vittsjö Idrottspark.

Anders Johansson, förbundskapten säger: VM-kval 1 är otroligt viktigt för seedningen till EM-kval 2 som spelas i elite round under våren 2019. Vi vill helst komma etta i gruppen för att få för oss bästa möjliga motstånd.

En ny årskull av 00:or var med sedan förra året och sedan kommer ett antal 01:or också att komma till och kommer att samlas första gången 23 juli på Bosön. Därefter rullar det på med en samling per månad innan det är dags för EM-kval 1 i oktober.

Extra kul att vara tillbaka i Vittsjö igen, dels för att träffa truppen och tränarna igen men också alla ideella krafter kring laget som jag var otroligt imponerad av, styrelse och 300-klubb. Mina tre månader nere i Vittsjö var otroligt roliga, det blev verkligen en nytändning, säger Anders.

Vi i Vittsjö önskar samtliga lag och varmt välkomna till hösten!

Top