Pressmeddelande från Vittsjö GIK Hässleholm

Två nyförvärv klara för höstsäsongen.
Vittsjö GIK Hässleholm har under juli månad letat ersättare för Gennessee Daughetee och Lorina White som båda har lämnat truppen av personliga skäl.

Nu har vi skrivit kontrakt med två spännande spelare. Första spelare in är Catherine CJ Bott, en nyazeeländska som kommer från spel med FF USV Jena i tyska Bundesliga. CJ är, enligt Matt Ross, en tuff och aggressiv defensiv spelare som även representerat nyazeeländska landslaget såväl på junior som på seniorsidan. Hon balanserar sin aggressiva spelstil med intelligens och vilja att bidra i anfallet. CJ är en stark huvudspelare som kommer att vara farlig vid fasta situationer.

Catherine CJ Bott i vitt.

Vårt andra nyförvärv är danska Sofi Junge Pedersen. En 175 cm lång mittfältare som kommer från spel med spanska laget Levante UD. Sofi är 26 år och startade sin elitkarriär i danska Skovbakken. Efter två år i Skovbakken kom hon till danska storlaget Fortuna Hjörring där hon även spelade i Womens Champions League. FC Rosengård fick upp ögonen för henne då de spelade mot Fortuna i WCL och 2015 skrev man kontrakt med Pedersen. Dock fick hon säsongen 2016 förstörd av skador och 2017 gick hon till Levante.


Matt Ross och Sofie Junge Pedersen

Pedersen är även en del av det danska landslaget och spelade bl a i EM-finalen mot Nederländerna 2017. Matt Ross: Sofi är en talangfull och kreativ mittfältare. Hennes spelförståelse, passningsspel och intelligens under matcher kommer att vara en stor tillgång för laget. Sofi har ett lugnt temperament under press och den tekniska skicklighet som krävs för att skapa chanser för våra forwards. Vi är glada att båda dessa spelare har valt Vittsjö GIK Hässleholm under hösten. Båda har kontrakt säsongen ut men kan mycket väl förlängas, sager sportchef Erika Nilsson. De står sig väl i konkurrensen och kommer att bidra till såväl teamet som spelet.

Top