Intressant informationskväll på Vittsjö Idrottspark

VITTSJÖ. På torsdagskvällen fanns en ganska stor skara fotbollsfans på Vittsjö Idrottspark för att följa damlagets träning och få information.

För andra gången under säsongen hade initiativtagarna för 300- klubben kallat till informationskväll. Det var ”droppin” från klockan 17 då träningen startade. Medlemmarna fick från åskådarplats se lagets olika träningsformer. Flera av åskådarna är mycket inbitna fans och har koll på allt som rör laget, skadeläge, formläge med mera. Naturligtvis ventilerades en hel del frågor om varför man inte gör så eller så vid laguttagningarna. 
-En kom och sa att nu har jag anmält mig för att åka med till Växjö på söndag. Skall du med får du skynda dig för det finns bara tre platser kvar i bussen.. Samtidigt som man följde träningen bjöd 300-klubben på fika och varm korv för de som så önskade.

Då träningen var slut kom lagets båda tränare Thomas Mårtensson och Matt (Matthew Ross) tillsammans med lagets nyförvärv Sofie Junge Pedersen till den samlade åskådargruppen för att ge information.

Thomas inledde med att presentera Sofie. Han berättade bland annat att den danska mittfältaren tidigare spelat i Rosengård och närmast kommer från spanska Levante. I fjol spelade hon EM final för Danmark mot Nederländerna.

Sofie fortsatte att på bra skånska berätta att hon startade med fotboll redan som femåring. 2010 skrev hon på sitt första A-lagskontrakt. Under ett antal år spelade hon för danska Hjørring, där hon även var lagkapten. 2011 debuterade hon i Danmarks landslag och gjorde då även sitt första mål i landslagströjan, detta mot Chile. Sofie har varit uttagen i Danmarks trupp till Europa- mästerskapen och har bland annat spelat mot Nederländerna.
Sofie berättade att hon upplever större respekt för damfotboll i Sverige än i Danmark. Hon sade även att hon redan trivs mycket bra i Vittsjö. Till åskådarnas och även tränarnas glädje antydde hon även att hon mycket väl kan tänka sig att stanna kvar i Vittsjö även kommande säsong.
En i publiken ställde frågan, det är åtta matcher kvar hur många av dessa tror du ni kan vinna. Utan att tveka svarade Sofie, -alla. Hennes svar var inte på skoj, utan hon menade det verkligen. (Rätt inställning betyder enormt mycket, red anm).

Därefter fortsatte Matt Ross att informera. Han upplevde att laget de tre senaste matcherna spelat på en högre nivå. Han gick även lite in på situationen då Linda Sällström lämnade laget. Matt pekade på att laget består av väldigt många mycket duktiga spelare som nu lyft sig. Laget är nu inte lika ”förutsägbart” som tidigare. Glädjande har vi idag spelare som passar det sätt vi vill spela på. Jag vill inte sätta någon ”ribba” för hur vi hamnar i serien. Dessutom har vi ett av seriens bästa defensiv, avslutade Matt Ross.

 

Top