Sverige - Slovenien, F18

VITTSJÖ. Sverige förlorade fotbollsmatchen mot Slovenien med 1-0 på Vittsjö Idrottspark under tisdagskvällen.

Invigningsceremoni med nationalsånger

De 867 i publiken bjöds på en fotbollsmatch mellan två starka, tekniskt spelskickliga lag. Under den första halvleken var det Sverige som stod för de farliga målchanserna. Sloveniens målvakt räddade flera gånger sitt lag. Sverige hade dessutom flera skott som strök strax utanför Sloveniens mål. Under halvleken uppstod två situationer som kanske skulle inneburit straffar för Sverige, men domaren friade båda situationerna.

En av Sveriges otaliga målchanser

Den andra halvleken fortsatte nästan som den första men blev något mer jämn än den första. Sverige tappade något sitt spelövertag från den första halveken. I en tilltrasslad situation i Sveriges målgård lyckades en spelare från Slovenien få foten på bollen så att gästande Slovenien tog ledningen med 0-1. Detta blev också matchens slutresultat.

Vid intervju med Sveriges förbundskapten Anders Johansson, direkt efter matchen, var han mäkta irriterad över de, som han menade två domarmissar som snuvat Sverige på två straffar. Som helhet var Anders dock nöjd med laget insats. Genom vårt resultat går vi nu vidare i spelet, avslutade Anders Johansson.