”300-klubben” kommer att stödja hemmalaget på söndag!

VITTSJÖ. Årets sista 300- träff genomfördes vid hemmalagets träning inför den viktiga matchen mot Eskilstuna på söndag.

Med tanke på lagets placering just vid ”nerflyttnings-strecket” var naturligtvis diskussionerna och spekulationerna många. Alla var överens om att den kommande matchen mot Eskilstuna är avgörande för lagets framtid i damallsvenskan. 

Flera menade att laget har en förmåga att ”skaka fram” extra krafter och få igång fint spel just i de svåra matcherna. Jörgen Larsson, en av drivkrafterna i 300-klubben var helt övertygad, Vittsjö vinner på söndag, -jag är säker, sa Jörgen.
Av någon anledning har laget visat förmåga att spela som bäst mot just de svåra motståndarna. Flera exempel finns. Serieledande Piteå fick ”stryk” av Vittsjö både på egen hemmaplan med 4-1 och på Vittsjö Idrottspark med 2-1 inför en stor publik! Vittsjö slog Linköping med 3-2 på hemmaplan den 22 april, även detta inför en stor publik!

Publiken har en avgörande roll för ett resultat. Ett lag kan ”lyfta sig” och ta fram ”extra krafter” om en engagerad publik finns på plats, detta är omvittnat vid många idrottsevenemang.

-Nu hoppas vi att det kommer riktigt många till matchen på söndag, sa Madeleine Johannesson som är kontaktperson och evenemangsansvarig i klubben.

Thomas Mårtensson, tränare för laget tillsammans med Matt Ross, var bestämd och menade att nu gäller inget annat än att vinna båda de sista matcherna! Thomas sa också beträffande stor publik, att laget är mycket positiva till detta. Flera spelare menar att de spelar bättre om de känner publikens stöd, sa Thomas.

Bilder från Tyresö-matchen 2012

Säkert minns flera matchen mot Tyresö 2012. Matchen slutade oavgjort 1-1! Detta inför en publik på Idrottsparken på inte mindre än drygt 2500 personer!

Nu hoppas vi verkligen att laget får stöd från en riktigt stor och engagerad publik vid den viktiga matchen mot Eskilstuna på söndag, ansåg alla i 300-klubben.

Visst vore det underbart om vi kunde se fram emot ett åttonde år med allsvensk fotboll i ”lilla” Vittsjö!

 

Top