Välkommen Leandra Smeda!

Ungefär samtidigt som säsongen drog igång på ett kylslaget Österås i veckan så kompletterade klubbledningen truppen med ett sista nyförvärv. Denna spelare är en intressant ny bekantskap för Sverige, Vittsjö och OBOS damallsvenskan, Leandra Smeda.

En sydafrikanska som förra hösten spelade i Gintras-Universitetas, ett topplag i den litauiska ligan. Ett lag som vunnit ligan varje år sedan 2005.

Leandra är en mittfältare, men kan också spela back, född 1989 i Velddrif, Sydafrika. Hon är en given spelare i det sydafrikanska landslaget som nu i december gick till final i afrikanska mästerskapen och förlorade knappt på straffar. I skrivande stund deltar Leandra i ett läger i Sydafrika där landslaget ska starta upp sina förberedelser inför VM i Frankrike i sommar. De ska bl a möta Sverige i en träningslandskamp den 22 januari.

Smeda är bolltrygg, bra i en-mot-en, bra på att blocka och stoppa kontringar. En spännande spelare som även hon kan spela på flera positioner, säger Erika Nilsson.

Vi känner att vi har fått ihop en trupp med en spännande mix av nya och gamla spelare, spelare som kan spela på många olika positioner vilket gör att det lär bli mördande konkurrens om platserna i startelvan i år. Detta skapar en situation som gör att laget kan höja sig tillsammans och utveckla varandra till att bli ett lag att räkna med i årets OBOS damallsvenska.

Top