Ingen vila för damallsvenska fotbollslaget

VITTSJÖ. Det blev ingen lång vila efter söndagens succématch mot Linköping, som hemmalaget vann med 2-0. Redan på måndagskvällen var det damallsvenska fotbollslaget igång med träningen igen.

Samtliga spelare fanns på plats på Idrottsparkens A-plan. Den fantastiska segern under söndagen var nu endast ett (glatt) minne för alla. Nu fokuserar laget stenhårt mot nästa match. Denna kommer redan på torsdag och är borta mot Växjö. En mycket svår match av flera skäl.

Vid planen fanns naturligtvis ett glatt gäng supporters som noga följde träningen. Flera av dess är mycket väl insatta i laget och några har dessutom mycket stor erfarenhet av fotboll och även i tränarrollen; -det kan bli svårt i Växjö, planen där är lite bredare än vad tjejerna är vana vid här hemma. Hoppas de noterat detta, och är förberedda på problemet. Vi har haft problem just på Myresjöhus Arena tidigare,……nämnde någon i gänget.

Jag pratade lite med Clara Markstedt som fick en rejäl smäll under matchen mot Linköping. Det såg illa ut då, men Clara menar själv att det inte var så farligt. Hon visade mig ett blåmärke på utsidan av benet, strax över knäleden, men menade att detta är inga problem. Lite stelt i början men sen märker jag inget. Clara är en tuff tjej men samtidigt klok, hoppas hon inte är för tuff mot sig själv, det kan straffa sig i längden.

En viktig del på torsdag är det stöd laget kan få av tillresta supporters. Därför har föreningen skapat möjlighet för intresserade att till en billig peng åka buss till Växjö och vara med laget under matchen. Dessa kända röster och deras hejarop kan vara avgörande i den svåra matchen på torsdag.

Avresa sker från Vittsjö IP kl 16.45 och bussen är framme cirka 30 min innan matchstart. Upphämtning sker även i Markaryd vid Preem 17.00. Resan kostar 100- 150:- beroende på antal deltagare.

Alltså totalt vuxen mellan 220- 270:-
Pensionär ca 160- 210:-
Under 16 år 100- 150:-

Anmälan sker till Madde på 070 303 78 14

Är du intresserad så ring snarast Madde, just nu finns bara några platser kvar i bussen!

 

Top