Damallsvenska matchen Vittsjö - Rosengård slutade 0-0

VITTSJÖ. Finare reklam för svensk damfotboll går nog inte att skapa än upplevelsen under matchen mellan Vittsjö och Rosengård under onsdagskvällen på Idrottsparken i Vittsjö. Det kom att bli en fantastik kämpamatch mellan två lag av högsta klass inramat av en stor hemmapublik som helhjärtat stödde sitt lag under 90 minuter detta i en underbar högsommarkväll.

...bollen räddas på mållinjen

De 1418 åskådarna på Idrottsparken kom att bjudas på en mycket spännande fotbollsmatch som lite orättvist slutade oavgjort 0-0. Vittsjö var helt klart det lag som var närmast en seger och Rosengård skall vara glada över att få en ”pinne” med sig hem.

Vittsjö startade första halvlek mycket bra. Visserligen var det Rosengård som hade mest bollinnehav men gästerna lyckade inte uträtta något konstruktivt mot Vittsjös utmärkta försvar. Det var i stället Vittsjö som svarade för det konstruktiva spelet. Redan efter dryga kvarten hade hemmalaget skapat två hörnor mot inga alls för gästerna. Under första halvlek var även Vittsjö mycket nära att ta ledningen vid fyra tillfällen.

....i målställningen igen

Både Tove Almqvist och Ebba Hed hade skott på Rosengårdsmålet som sånär trillat in. Hade det inte varit för utmärkta Zecira Musovic i målet hade Vittsjö här tagit ledningen.

Zecira Musovic räddade Rosengård från förlust

I den 40 minuten kom Rosengård undan med rena förskräckelsen då Michelle De Jongh sköt ett rungande skott i målställningen. I samma minut fanns Clara Markstedt framme med ”öppet” mål men återigen fanns Zecira Musovic i vägen.

Under andra halvlek försökte Rosegård skapa målchanser men utmärkta Vittsjöförsvaret fortsatte sitt stabila spel. Återigen visade Sabrina D´Angelo sin klass i Vittsjömålet. Under halvleken kunde man notera ett allt mer irriterat Rosengård. Detta resulterade också i två gula kort för gästerna.
Efter tre minuters tilläggstid blåste Daniel Böcker av matchen.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att Vittsjö nu blivit bättre på att hitta sitt spelmönster. Jämfört med tidigare kommer vi nu mycket djupare, sen har vi spetskompetens i en mot en som också är bra, vinner tillbaka många ”andrabollar” under första halvlek. Vi skapade en hel del chanser till att göra mål under första halvlek. Rosengård tar över lite under andra halvlek.

Rosengårds tränare Jonas Eidevall, -en match i hög intensitet, med två lag som båda är välorganiserade och som har individuellt skickliga spelare. Matchen som helhet är ett ypperligt exempel på den standard som damallsvenskan idag kan hålla. Vittsjö är mycket välorganiserade och kompakta och jobbar väldigt bra i sitt försvarsspel. De har dessutom ett ”giftigt” omställningsspel med flera spelare. Vi har framförallt under första halvlek stora problem med deras kontringsspel. Vi är för omständiga, där är Vittsjö mycket bättre. Vi lyckades kriga oss till en ”pinne” vilket vi får vara nöjda med. Kanske inte en slump att det blev 0-0, kanske de två lag som möttes idag är de lag som är bäst organiserade i serien just nu, avslutade Jonas Eidevall.

Redan på söndag kommer nästa match för Vittsjö. Då är det Limhamn Bunkeflo som bjuder in till match.
VGIK hemsida finns att läsa att 300 Klubben anordnar bussresa till matchen.