Vittsjö gav inte LB07 en chans, går upp på 2:a plats i damallsvenskan

VITTSJÖ. Hemmalaget dominerade då LB 07 gästade Idrottsparken. Även om matchen inledningsvis kan uppfattas som jämn så var det snabbt Vittsjö som hade fullständig kontroll. Inte oväntat blev också slutresultatet 4-0 till Vittsjö. Återigen en stor eloge till Vittsjös supporters som kraftigt stödde sitt lag matchen igenom.

Redan efter sex minuters spel hade farliga Clara Markstedt skott mot motståndarmålet. Vittsjö radade därefter upp ett antal hörnor som varit värda ett bättre öde. I matchminut 31 sköt Ebba Hed ett fint inlägg som Tove Almqvist säkert nickade i mål. Drygt tio minuter senare var det efter passning från Cathrine Bott Nellie Persson som utökade Vittsjös ledning till 2-0.

1-0 till Vittsjö

Kvarten in i andra halvlek utökade Clara Markstedt Vittsjöledningen till 3-0 detta efter fin passning från Ebba Hed. Båda lagen genomförde en del byten. Limhamn kämpade men hade inte förmågan att knyta upp Vittsjös fina försvarsspel. Istället blev det Vittsjö som helt punkterade matchen och fastställde slutresultatet genom Tove Almqvist som efter passning från Paulina Nyström. Vittsjö vann rättvist matchen med 4-0.

3-0 til Vittsjö

och 4-0 kommer här

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö upplevde Vittsjö lite stressat i första halvlek. Flera målchanser missades. Blir bättre i andra halvlek. Målen gör att vi blir avstressade och får mer energi. Thomas uppfattade Vittsjös spel som gediget, jämnt och bra. Detta gör att spelarna drivs till att göra sitt absolut yttersta. Nu kommer två tuffa bortamatcher, Piteå o Linköping. Detta var den 8:e matchen av 12 som vi håller ”0:an” i, ser lovande ut. Att vi är så bra bakåt är allas förtjänst, ett enormt slit. Bra jobbat, avslutar Thomas Mårtensson.

Renée Slegers, tränare för Lb07 menade att laget inte mentalt fungerade idag. Detta skall vi utvärdera och rätta till. Vi svänger mycket i våra prestationer. Vi kan spela bra matcher men samtidigt ibland en låg lägstanivå. Sen är Vittsjö väldigt svåra att möta. Ett starkt försvar, alla är i väldigt bra fysisk form, är väldigt disciplinerande, avslutade Renée Slegers.

På onsdag klockan 19 möter Vittsjö på bortaplan Piteå. En riktigt svår match där verkligen allt kan hända.