Tufft i damallsvenska toppen. Lutar mot vinst för Vittsjö i båda kommande bortamatcherna!

VITTSJÖ. Idag kommer första bortamatchen av två i rad för vårt hemmalag Vittsjö. Det är Piteå som bjuder till motstånd. Därefter är det Linköping som på söndag den 18:e står på tur.

Inför kvällens match på LF Arena i Piteå kan Vittsjö konstatera att man tidigare gjort fina matcher där. Detta trots att norrlänningarna ofta går ”man ur huse” för sitt hemmalag. Detta är troligen också det stora problemet för Vittsjö, just deras hemmapublik. Piteå har ett publiksnitt på imponerande 1361 personer vid sina hemmamatcher! Vi får hoppas att norrlänningar är lagom ”tystlåtna” vad gäller stöd till sitt eget lag. 

Matchen mellan lagen på Vittsjö Idrottspark den 22 april i år var jämn och slutade också 0-0. Redan här mot svenska mästarna, visade dock Vittsjö prov på årets spel som nu utvecklats ännu mer!

Trots att Piteå är regerande SM-mästare från -18 är idag Vittsjö det på papper vassare laget av de två. Vittsjö ligger på en andraplats i tabellen bara tre poäng efter ledande Rosengård, Piteå först på en 7:e plats.

Vittsjö har de senaste matcherna imponerat både vad gäller anfallspel o försvarspel och inte minst förmåga att nyttja planens hela bredd. Laget har flera vassa målgörare som glädjande ”trätt” fram o fler finns på lager. Vittsjö har tveklöst seriens bästa försvar. ”Dirigenter” i försvaret är Sandra Adolfsson o Alexandra Benediktsson, de är båda minst sagt suveräna o båda tveklöst landslagsmässiga! Utöver detta skall vi inte glömma att Vittsjö även har seriens troligen bästa målvakter, detta i form av Sabrina D´Angelo och Shannon Lynn, båda landslagsmålvakter i världsklass!

Piteå är med dagens digitala teknik säkert medvetna om Vittsjös höga kvalitet. Alla filmer med Vittsjö inblandat är troligen mycket noga studerade o analyserade. Man minns säkert det sura mötet den 22 april i år samt även tidigare mötena med Vittsjö 2018 som för Piteås del inte blev som förväntat vare sig hemma eller borta.

Jag tror att seriens ”tuffaste” match genomförs på LF Arena nu ikväll den 14 augusti, detta mellan Vittsjö o regerande SM-mästarna Piteå.

Två mycket bra lag möts, men gästernas stabila försvars o kontrollerade anfallsspel kommer att ge poäng för Vittsjö sett över de 90 minuterna!

Bänka dig vid Tv:n klockan 19 o följ matchen!

 

Top