Matchen på LF Arena i Piteå blev en repris på förra mötet

PITEÅ. I den 13:de spelomgången var det hemmalaget Piteå som inledde matchen offensivt, laget är naturligtvis i stort behov av poäng om man skall försvara sin SM-guldtitel från i fjol.

Sabrina D´e Angelo storspelade i Vittsjö-målet

I den 17 minuten gör Sabrina D´e Angelo i Vittsjömålet en jätteräddning efter missförstånd i egna försvaret. Piteå spelar inte helt just och får efter halvtimmen spelad sitt första gula kort, borde nog haft några till. Alexandra Benediktsson o Sandra Adolfsson är mycket stabila i Vittsjös försvar. Efter dryga halvtimmen spelad övergår matchen till att bli väldigt jämn. Piteå fortsätter tyvärr med både knuffar i ryggen och en del onödiga tröjdragningar.

Nellie Persson tänder fullt förståligt till o får tyvärr en varning.
Första halvlek slutar 0-0.

Andra halvlek fortsätter som en jämn o för publiken ganska tråkig match mellan två starka lag. Båda lagen gör några byten. Piteå har delvis bytt taktik och kör på flera kontringsbollar. Vittsjös försvar fortsätter dock sitt stabila spel. Då tio minuter återstår är det Piteå som är det något mer offensiva laget. Sabrina D´Angelo visar återigen sin klass i målet. I sista matchminuten är Vittsjö sånär att genom Clara Marktedt ta ledningen.

Kamp i 90 minuter

Matchen kan summeras som händelsefattig. Den slutar som en repris av lagens tidigare möte på Vittsjö Idrottspark i våras 0-0. Vittsjö tappade en placering i tabellen och ligger nu trea efter Rosengård och Göteborg.

På söndag kommer nästa bortamatch för Vittsjö. Då gäller Linköping. Förhoppningsvis finns då också en hejaklack från Vittsjö på plats för att hjälpa laget till tre poäng.