Innebandytjejerna har vunnit serien

- Dom här tjejerna är väldigt duktiga framåt, förklarar hjälptränaren Lydia Pettersson.
- Men om vi håller ihop ännu bättre, både utanför och på planen, så skulle ännu flera komma till träningen, fortsätter Gabriella Nilsson med nummer tre på ryggen.
- Ikväll förbereder vi oss för DM i Tyringe den 21 mars. Då spelar vi i en äldre åldersgrupp, F15, säger tränaren Leif Andreasson.bandylaget1.jpg
- Vi nöjer oss inte med detta, berättar Christian Andréasson som också är tränare. I Jönköping helgen efter spelar vi i F16. Det här sporrar tjejerna ännu mera. De gillar hårt motstånd.
 
Bilden. Kvällens deltagare i träningen. Främre raden från vänster: Lydia Pettersson, Erika Martinsson, Gabriella Nilson, Elin Jacobsson och Linda Daly. I bakre raden från vänster: Christian Andréasson, Frida Olsson, Wilhelmina Fernebrand, Angelica Andréasson, Jennifer Sundman och Leif Andreasson.

- Ja, vi skulle kunna löpträna ännu mera, säger Wilhelmina Fernebrand.
- Då skulle vi orka ännu mera på planen, förklarar Jennifer Sundman.
- Jag tycker det har gått så bra så jag tror inte vi kan bli mycket bättre nästa år, säger Angelica Andrèasson tveksamt.
- Är vi bättre sammansvetsade så spelar vi ännu bättre. Fler behöver komma på träningarna, menar Erika Martinsson.
- Vi kunde också snacka mera på planen, säger Linda Daly.
- Jag vill gärna ha mera styrketräning, förklarar Frida Olsson, kanske lite orolig att tränaren skall höra?nya-trojor.jpg
- Det är roligt att vara tränare för det här gänget, säger en stolt Leif Andréasson när han och Christian får varsin alldeles nykomponerad svart tröja av lagkaptenen Gabriella.
- Ni är så duktiga och populära tränare, säger Gabriella.

Vi samlas sedan vid ett av målen för att ta en lagbild. Efter fotograferingen berättar Leif att även damlaget haft framgångar efter tre år i seriespel. De första segrarna kom just i år.
Jag frågar vad "Peatgrave Tailors" står för (Peat Grave Tailors = Moss grav skräddare...)? Jo, jag vet att det finns stora torvmossar vid Emmaljunga, men varför just detta smeknamn på en innebandyklubb?
- Jag tror att det är "skräddarna" (insekterna) som är så skickliga att de till och med kan gå på vatten, viskar en av spelarna?

Top