Man behöver inte vänta till sista stund…
VITTSJÖ. Lite att förbereda och en bra planering så brukar det blir ok för man behöver ju inte vänta till sista veckan före jul? Månaden november brukar ju vara grå, trist och med en raksträcka till nästa (ljus månad december). Några veckor före december brukar jag för det mesta alltid baka min mjuka engelska fruktkaka och den skall vara invirad i tätt omslag som hjälper till att hålla den saftig och att smaken hinner utvecklas lagom till jul. Om man nu gillar sådana förstås, då är det hög tid att tillverka den. Men nu till något annat som kräver lite arbete......
Har gått i flera år och tänkt att detta året skall jag försöka mig på att själv göra en pressylta, skall väl inte vara så svårt? De är säkert tjugo år sen sist så nu skall jag skriva en lista på dom ingredienser som måste till, är ju ett måste. Finns många olika recept på nätet det blir att kolla igenom ett antal. Jag behöver ha någotsånär hum om hur stor och hur mycket som behövs. Sagt och gjort listan är klar. Handla rimmad fläsklägg men också fläsk stycke, kryddpeppar, lagerblad, lök, morot och salt naturligtvis tillhör kryddbasen. Vill man ha grishuvud, grisfötter eller extra svål till så måste man beställa detta i förväg. Men jag chansar att det fixar sig ändå. Nu är allt i grytan och det får puttra i nån timma (långkok).