Bjärnum. Bygdegården i Bjärnum fylldes av sång och musik i alla vrår. Det var Boel Bengtsson och hennes jäntor samt Nils Erik Palm från andra sidan gränsen som underhöll. Det var MHF:s månadsträff som arrangerade denna samling. De fyra gästade artisterna musicerade med dragspel, bas, fiol och saxofon.

Ensemblen, Nils Erik Palm, Boel, Marie och Malin Bengtsson vid MHF:s träff.

Ensemblen inledde med texter om glad melodi och det var inte enbart melodin som var glad. Solisten Marie visade idel solsken då hon hanterade sitt basinstrument. Programmet upptog gånglåtar samt ”tunna skivor”. Efter hand som repertoaren fortlöpte kom det fram pärm efter pärm med fler melodier. Vid ett par tillfällen var det Malin Bengtsson som passade på att låta fiol och saxofon vila medan hon drog några vitsiga historier. Underhållningen fortsatte med bland annat vals och schottis.

Vid kvällsfikan var det smörgåsbord , inte med tunna skivor utan med standardmått och rikligt med sovel. Ett avbrott i hembygdslåtar blev det när en Presleylåt framfördes på utlandsspråk! Sen fortsatte underhållningen på modermål och avslutades med ett potpurri. Medan Marie studsade med i takten var det publiken som handfast klappade fram melodin. MHF:s ordförande Erling Thelander tackade för utmärkt underhållning. Samtidigt passade han på att informera om MHF:s nykterhetssatsning i trafiken.