Reportage

EMMALJUNGA. Årsmötenas tid är inne. Detta gällde även Emmaljunga Byggnadsförening U.P.A, som hade årsmöte i söndags 18/2.
Av de 68 medlemmarna dök bara 17 upp!

Ordförande Gunilla Svensson lotsade oss genom alla punkterna sedan dagordningen hade godkänts. Verksamhetsberättelsen innehöll många positiva, välbesökta arrangemang och många förbättringar på byggnaden.
Glädjande är att lokalen är populär som uthyrningslokal. Styrelsen fick beröm och spontan applåd för sitt arbete under det gångna året.

HÄSTHULT. LES från Hästhult AIK blir inte ensam att försvara klubbens färger. Tack vare LES Britta kan rättelse och komplettering ske. Det blir 14 ”Hästhultare” som kommer att åka loppet i Dalom.

I det riktiga Vasaloppet den 4 mars deltar Erling Olsson samt Peter Svensson. I detta lopp är det 15 000 anmälda löpare.

Hästhult AIK:s färger kommer att skymta fram då och då!

LES åker öppet spår med hustru Britta som supporter på flera platser utmed banan. Vid varje träff makarna emellan kommer Britta att dela ut behövligt intag av mat och dryck samt en ”lycka till kram”!

Nytt för året är att HAIK ställer upp med fem deltagare i stafettvasan.

Britta kommer med fortlöpande rapporter från loppet!

KRISTIANSTAD. Oavgjort derby Vittsjö- Kristianstad, körsång väntar i Vittsjö, balett i Östersund!

Det blev en jämn match i svenska Cupen där hemmalaget Kristianstad får tillskrivas de mest farliga målchanserna men matchen slutade oavgjort. Kristianstad, stärkta av en rejäl vinst mot Qviding med 7–0 trodde kanske att Vittsjö skulle vara en ”munsbit”. Så blev det dock inte!

Vittsjö bjöd på ett försvarsspel som hemmalaget nog inte väntat. Även om Kristianstad inledningsvis dominerade matchbilden mot Vittsjö och skapade flera riktigt fina målchanser så fick man aldrig in något avgörande. Inte ens när man fick spela med en man mer under de sista 20 minuterna. Detta visar att Vittsjös defensiva spel fungera riktigt bra!

Tiden är inne för pensionärerna i PRO Vittsjö att ha sitt årsmöte, som vanligt så var platsen församlingshemmet, fredags eftermiddag och ute yrde stora snöflingor som virvlade ner på marken. Skönt att vara inomhus då.

Ordförande Sivard Strand hälsade alla välkomna, han tyckte det var trevligt att drygt 50 pensionärer vågade sig hit i detta snöovädret. Mötet öppnades och dagordningen för dagens möte godkändes, med sittandes ordförande samt sekreteraren valdes. Till dagens justerare blev Jan Tidblad och Kjell Svärd valda.

Vittsjö. För 4:e året blir det Cecilia Sundgren som ansvarar för servicen på Café Sjöstugan. Vattenskidklubben beslutade för en tid sen att åter överlåta arrendet till Cecilia Sundgren. De positiva omdömen från tidigare år var helt avgörande.

Cecilia Sundgren som åter har ansvaret för café Sjöstugan under sommaren.

Sommarcafé Sjöstugan startade sin verksamhet 1925. Verksamheten har bedrivits sedan dess med kortare uppehåll. Som regel har caféet öppnat på Valborgsmässoafton, så även i år. Sen 1989 är det Vattenskidklubben som är ägare till fastigheten där det finns klubblokal för sportiga åkarna.

Under tiden med öppethållande kommer cirka 15 skolelever att erhålla anställning som service till besökarna. Utbudet av förtäring blir givetvis nygräddade våfflor samt annat matnyttigt. I stort ett blir det samma utbud som tidigare men några nyheter tillkommer. Dagliga öppethållande blir klockan 12- 20 men överenskommelse om andra tider kan ske!

Det är väderleken som till stor del avgör när sommarfiket stänger fram emot hösten.

Hårsjö. Hushållningsgillet och LRF hade sina årsmöten i samma lokal, samma dag men med en paus mellan. Dessa båda organisationer för landsbygdens bästa brukar sammanslå sina stämmor. Liksom tidigare år hölls samlingarna i Hästhult AIK:s klubblokal, Hårsjö skola. Efter stämmorna var det Krister Olsson som läste upp humoristiska historier från bygden.

Jerry Olsson omvaldes till ordförande inom LRF.

Vittsjö. Verksamheten hos vattenskidklubben är av förklarliga skäl ganska ringa denna årstid. Men planeringen för kommande aktiviteter klarlades vid årsmötet. Tomas Jensen omvaldes till ordförande. I styrelsen invaldes Sara Björkqvist, Richard Larsson och Andreas Fernebrand. I styrelsen kvarstår Matti Hämäläinen och Anna-Maj Jensen. Avgående, ej närvarande ledamoten Dina Gutrad kommer att avtackas med blommor

Ledamöterna i vattenskidklubbens styrelse.

Renoveringen av klubbrummet kommer att fortsätta och ett nytt båthus skall uppföras. Den attraktiva vattenskidskolan tar sin början under vecka 27. Under förra året var Café Sjöstugan liksom klubbens arrangemang livligt frekventerade. Vidare har klubben 27 aktiva licenserade åkare.

Vittsjö. Kommer inte polisen till dig så kommer du till dem. Så är det varannan tisdag förmiddag då den mobila polisstationen stannar till på ICA-hallens parkering. Antalet fasta polisstationer på landsbygden minskar och då kommer den mobila stationen. Den rullande polisstationen har samma utrustning som vilken annan polisstation som helst.

Anders Greger, Göran Svensson och Magnus Gustafsson framför den mobila polisstationen.

Pressmeddelande från Vittsjö GIK Hässleholm
Amerikanskt nyförvärv ansluter till truppen. Amerikanska fotbollspelaren Lorina White är Vittsjö GIK:s senaste nyförvärv. Lorina White kommer senast från spel i isländska laget Stjarnan, där hon bl a spelat Womens Champions League. Hon startade sin fotbollskarriär på High School i Poughkeepsie, New York. Under sin tid på Junior College blev hon utsedd till Junior College Player of the Year 2014. Utmärkelsen tog henne till Ball State College och även där gjorde hon succe och blev utsedd till Mid-American Defensive Player of the Year både 2015 och 2016.

En stark och spelskicklig spelare som kommer att vara ett bra tillskott till den redan kvalitativa trupp vi har samlat inför denna säsong, säger sportchef Erika Nilsson. Den 23-åriga Poughkeepsietjejen anslöt till truppen under tisdagen.

Vittsjö. Det har skrivits och talats mycket om när vi kommer att få fiber till Vittsjö. Här kommer det dagsaktuella läget!

Vid samtal med Ulf Hansson, platschef på AKEA och ansvarig för Skanova/Telias fibernät så berättade Ulf för en liten stund sedan detta.

- alla tillstånd är beviljade, från Vägverket och även från Hässleholms kommun.
- om inte vintern ställer till det med tjäle och liknande så kommer man att börja gräva vecka 10.
- kommunen kommer att samförlägga sin fiber tillsammans med Skanova/Telia
- det mesta av gräv- och installationsarbetet kommer att utföras av lokala företag på uppdrag av AKEA.
- allt arbete beräknas vara klart under augusti/september, inkoppling av fiber kommer att ske fortlöpande

Glädjande nyheter en snöig dag i Vittsjö! :)

Det som däremot är sorgligt i den här historien är hur illa även detta ärende skötts från kommunalt håll. Dåligt med information och tyvärr även viss desinformation. Det är illa att Konkurrensverket ska behöva hota med ett vite på 25 miljoner för att kommunen ska sluta trilskas med mark- och grävtillstånd. Här har kommunens politiker ännu en gång satt sig över lagar och regler och kört efter sina egna tyckanden. 

ANDÖyA Andöya är en större halvö som verkligen är värt ett besök och det började bra med en 8 kantig kyrka i Dverberg, det var nr. 2 av 3 kyrkor där guiden började i nummer 1 och sen vidare till nr. 2 o 3. Nr 2 var en mycket sevärd men enkel kyrka.

Från Andenes längst upp på halvön kunde man åka på valsafari men med rådande väder var det inget för landkrabbor dessutom var det inte billigt. Vi fortsatte neråt på västra sidan av halvön o det var fint med öar o fågelberg och även i övrigt en fin natur. Vi hittade en liten fin camping vid havet där vi kunde promenera i lugn o ro.

BJÄRNUM. I mountainbikeorienterings-världen kallas en vanlig orienterare för markorienterare, en sådan som jag tillhör i vanliga fall. Själva intresset för att cykla mountainbike kom för några år sedan då jag insåg att det kunde vara en trevlig alternativ träning till löpningen.

Så för två år sedan köpte jag min Jordgubbe (som min jordgubbsfärgade mountainbike så passande har döpts till) och har sedan dess trampat runt på stigar i skogen lite då och då under den varmare delen av året.

En bild på orienteringskartan och Jordgubbe efter vår första tävling tillsammans.

Mountainbikeorientering (som förkortas MtbO) är inte speciellt vanligt i Sydsverige. Desto vanligare är det i Danmark. Därför var det inte förrän i höstas som jag kom på idén att testa på mountainbikeorientering när Lunds orienteringsklubb gick ut med att de skulle ha ett litet klubbmästerskap i Revinge där alla var välkomna att delta, även om en inte tillhörde deras klubb. Så jag anmälde mig i damklassen. Vid starten hade jag en minut på mig att få fast kartan i karthållaren, förstå kartan (som skiljer sig en del från markorientering) och tänka ut åt vilket håll jag skulle börja cykla. Denna minut var alldeles för kort för nybörjaren jag. Trots att orienteringen var relativt lätt fick jag hela tiden hålla koll på reglerna som sa var jag fick cykla och vad de olika tjocklekarna på stigarna betydde. Dessutom går det makalöst snabbt att cykla på stigar istället för att springa i skogen, så att hänga med på kartan i farten utan att cykla in i ett träd var ett helt projekt i sig. På denna tävling hamnade jag på sjätte plats av åtta startande. Helt okej tycker jag för att vara min första tävling någonsin.

VITTSJÖ. De senaste dagarnas kyla har gjort att våra småfåglar gärna besöker våra fågelmatare.

Troligen är det ganska många som hjälper fåglarna med mat just nu. Kanske har de koll på var de olika matställena finns och besöker dem i en viss ordning. I min trädgård brukar de komma på besök några timmar mitt på dagen.

Fantastiskt att kunna studera dem på riktigt nära håll. Det gäller att vara försiktig med sina rörelser. Är man det så kan de komma riktigt nära.

Här följer några bilder

VITTSJÖ. I vår lilla by finns det plats för många fler hantverkare av allehanda slag. I den här butiken sågas det o slipas det på små brädebidar som förvandlas till små härliga souvenirer i helt underbara färger.

Hjalle sågar med ett sticksåg alla de olika bitar som sen skall limmas ihop till; julpynt, klockor och midsommarblomster, mm.

Men nu knåpas det för fullt till den helg som just nu närmar sig med stormsteg, nämligen påsken med allt sitt pynt, påskkärringar, påskägg, stora o små.

Han slipar och passar ihop, det är många moment som skall till för de hära små ska bli en eventuell kycklingmobil eller en påskkärring att hänga upp i fönstret.

Så han grundar och sen… Därefter tar Kerstin vid och målar de olika figurerna med snittsiga penseldrag med olika färger, just nu är det glada påskfigurer som hon målar i fantastiska färger.

 

 

 

 

VITTSJÖ. Hoppas att du du haft möjlighet att se de fantastiska solnedgångarna de senaste dagarna. Vilka färger, speglingen i isen på Oresjön, magiskt, helt sagolikt!

Här följer några bilder från tisdagens solnergång:

VITTSJÖ. Med sången ”Var välkommen” inledde sånggruppen hembygdsföreningens årsmöte. De fortsatte med Fyrtornet och några andra låtar. Kvällens gäst var tidigare vittsjöboende Anders Ödman. Han berättade med sin kända humor hur det var att vara ”kommunalkamrerens påg”. Det blev från släktled tillbaka till boendet i Vittsjö under många år.

Sånggruppen underhöll med flera trevliga sånger vid årsmötet.

Den 41:a årgången av årsboken kunde köpas vid entrén liksom tillfälle att lösa medlemskort. Ur verksamhetsberättelsen, som endast fanns i årsboken framgår att medlemsantalet är 361, en minskning med 24. I övrigt lämnas redogörelse för det gångna årets verksamhet. Föreningens ekonomiska behållning är god med en behållning på över 433 000 kronor, en ökning med nära 30 000 kronor.

VITTSJÖ. Just hemkommen efter en sådan där magisk promenad i skogen. Kylan biter inte så där härligt i kinderna men på näthinnan sitter alla vackra snöminnen kvar.

Det var inte alls meningen att promenaden med hundarna skulle bli till skogen idag men min lille buse Eddie tog saken i egna händer då han kom ur kopplet och sprang iväg, lycklig som en lärka, glatt skällande och yster som en häst på grönbete.

 

 

 

 

 

Då han efter någon minut i frihet blev kopplad igen fortsatte jag på hans inslagna väg, ut i skogen vid Ubbalt.

VITTSJÖ. På söndagen hade Vittsjö besök av Panikteatern som gav en familjeföreställning på Medborgarhuset.

Panikteatern från Uppsala som besökt oss tidigare spelade fantastiskt bra. De spelade ”Lilla Nollan och dom andra” en föreställning efter Inger och Lasse Sandbergs bok.

 

 Men var fanns alla barnen?
Bara 7 barn i publiken. Det måste finnas fler barn mellan 3-8 år i Vittsjö , Bjärnum- Emmaljunga o Verum.

 

 

Teaterföreningen lägger ner mycket ideellt arbete, tid och pengar för att kunna visa bra barnföreställningar.

Vi tror att barnen gärna vill komma, men varför är de inte där? De 7 barnen som var på plats hade jätteroligt.

VITTSJÖ. I utdelat "Vittsjöblad" anges fel datum för Hembygdsföreningens årsmöte. Skall vara den 6 februari klockan 19 i Församlingshemmet.

BJÄRNUM. Trots gediget förarbete och ett stort antal säljare så dök i stort sett inga köpare upp.

Säljarna var ute i god tid, det kånkades och bars mängder med kartonger fyllda med diverse. Alla var väl organiserade och på hugget klockan 10:00 då loppisen öppnade. Med spänd förväntan hoppades man på hugade spekulanter på allt man burit med sig hemifrån. Men få var besökarna och försäljningen blev därefter. 

 

 

 

Undertecknad sålde för 25:- och har fått ett styrketräningspass som bonus då det blev mycket att bära både dit och hem. 

Hi.; I would like to talk to you about a site where you can watch free porn, which I have just discovered. This is a very interesting article. I found a random site on Google when I watch a freeporn site that promises to come after large sites, I can say that the new site is quite successful and pleasant to be popular. When I wanted to watch hd porn immediately as a quality site that I could reach it, so I think everyone should know and/or use it I saw that the first time I entered the site has a very simple look and other free porn tracking sites, such as immediately because I understood that the site was completely user-oriented. Whether you need hd sex videos viewing menus or whether you want to reach or search for content, it's a free porn site that I've reached without hesitation and found everything easily. There are a lot of people that do not know how to do this. If you want to watch this site, I hope that you enjoy and enjoy this site for the likes of you should stop at hd porn without too much extension.

Jurassic World 2: Fallen Kingdom Watch