Reportage

VITTSJÖ. Med min mobil så passar jag på att fotografera/plocka sju sorters blommor med mig när jag sakta promenerar hem. Underbar tid just nu när naturen står i full blom. Idag är denna bukett nyplockad med olika sorters blommor men imorn finns det säkert andra sorters som nån annan har plockat och satt ihop till en midsommarbukett. Det finns många olika sorter i vår herres hage, så passa på nu.

Den första blomman på min väg hem är en närbild på en vacker krysantemum i skira färger, ser nästan ut som de är handmålade små Kron/blomblad, vackert o skirt i naturens gröna färg. Odlad är den kanske i ett växthus men den får vara med i midsommarbuketten ändå.

Den andra blomman står där så vackra i rabatten ner utmed vägen med många andra blommor som öser ut sin vackra färg, man kan ju bara bli betagen i dess klara blåa nyans. Blå svärdslilja tror jag visst att den heter, kanske har den flera namn.

EMMALJUNGA. Med bilder tagna i duggregn vill jag visa lite av skillnaden på hur mycket olika vädertyper kan betyda för all växtlighet inte minst för buskar och blommor. De flesta av oss har nog märkt alla växters rehabilitering efter förra årets torka. Blomning och grönska har en naturkraft utöver det vanliga i år. Precis som hela naturen vill visa att den lever.

VITTSJÖ. Lions delade ut musikstipendier till två Bjärnums ungdomar under Vittsjödagen. 

Simon Davidsson, Per-Magnus Krahner och William Kentner 

Per-Magnus Krahner, president i Lions-klubben berättade att utdelningen sker i samverkan med musikskolan i Hässleholm. Det är lärarna vid skolan som utser stipendiaterna och skriver en motivering till varför eleven får stipendiet.

Simon Davidsson från Bjärnum fick stipendium för sina fina framsteg som pianist. William Kentner också han från Bjärnum fick stipendium för sin fina framsteg som elbasist.

Lionsklubben stödjer sedan många år tillbaka ett antirökprojekt vid Bjärnums skola där drygt 90% av eleverna är helt rökfria. På plats fanns Tristian Olin Wesselius för att ta emot det fina priset.

 

 

 

 

VITTSJÖ. Så var det åter dags att fira sommarens intåg med ett gäng glada deltagare på Träffpunkt Linden. För att mat och dryck skulle räcka till alla så hade man fått skriva upp sig på en anmälningslista. 39 var anmälda och det var 37 glada och förväntansfulla gäster som kom. Vi var fem i Arbetsgruppen som hjälptes åt med dukningen och serveringen.

En stor eloge till Rose-Marie Wehlin som är en hejare till att organisera och att även få med oss alla i en munter lek.

En sak som inte gjordes där , det var själva hanteringen av nypotatisen som skulle ätas till matjessillen. Detta tog Jan Erik Tidblad hand om hemma i bostaden och kom sen med två välfyllda kastruller med färdigkokta potatis. Och det uppdraget skötte han med den äran.  

VITTSJÖ. Under Vittsjödagen delade www.vittsjobjarnum.nu (Portalen) ut stipendier till sex föreningar med ungdomsverksamhet i bygden.

Stipendiaterna (på bilden saknas repr från Bjärnums GoIF)

Jonas Brauer delade ut stipendierna och berättade att webbtidningen drivs helt ideellt av cirka 20 skribenter och att intäkter från annonser på tidningen går tillbaka till bygdens ungdomar.

Tidigare under året har vi delat ut stipendieum till Vittsjö GIK för deras samverkan med Webbtidningen. Detta innebär att vi nu delat ut cirka 50 000 kronor under året, berättade Jonas Brauer.

I år delades stipendier ut till ungdomsverksamheter vid Bjärnums GoIF, Bjärnums handbollsklubb, Brottarklubben Trim, Orienteringsklubben Torfinn, Verums GoIF och Vittsjö Shotokan Karateklubb.

VITTSJÖ. Ledningen för Vittsjödagen var mycket nöjda med den stora tillströmningen av publik och knallar vid årets Vitttsjödag.

Sebastian Johansson berättar att de som arrangörer haft ett angenämt problem den senaste veckan. Du kan inte ana hur många knallar som hört av sig och ville vara med. Vi kunde därmed välja så att utbudet av varor inte skulle kollidera.

Redan under fredagen fanns det mycket folk och Ronny på Hassans Tivoli var mycket nöjd med publiktillströmningen, berättar Sebastian.

VITTSJÖ. Ovanligt många knallar med brett utbud lockade stor publik till Vittsjödagen under lördagen. Naturligtvis bidrog även det fina vädret som höll i sig nästan hela dagen.

Det var trängsel vid busshållplatsen under lördagen. Här fanns förutom ett stort antal knallar naturligtvis även Hassans Tivoli på plats.Hassans hade i år tagit med lite extra attraktioner, vilket lockade många i alla åldrar att prova på. Flera föreningar och företag passade också på att göra reklam för sina produkter.

Hässleholm. För andra året i rad delade Vittsjö Sjukhem/Sydsvenska Hälsogrupppen ut ett stipendium på 10 000 kronor till den bästa eleven på Vård- och Omsorgsprogrammet på Jakobsskolan i Hässleholm. I år var den lyckliga mottagaren av detta stipendium Jill Boistrup i VO3.


Den lyckliga vinnaren av premien på 10 000 kronor, Jill Boistrup, deltar med extra glädje i sjungandet av Nationalsången

The Daly Vaters Historic Pub.
Långt bort från Vittsjö och Bjärnum ligger denna pub. Mer närmare bestämt så ligger den i Northern territories i Australien, i mitten av ingenstans skulle man kunna säga! Se kartan.

Puben har blivit känd över hela världen sedan starten på 30-talet, Internet har givetvis bidragit till mycket kännedomen av denna avlägsna pub. Jag rekommenderar att ni surfar runt lite på deras Daly Vaters Pub hemsidor, kanske ni hittar någon bekants kvarlämnade behå eller sedlar från Sverige? 

En annan sak som dom blivit kända för är roliga historier och jag tänkte dela med mig en av dem! Vi har ännu inte själva besökt detta ställe men om vi en dag har lyckan att kunna få utforska Australien så ligger puben på 'listan', men puben den ligger väldigt, väldigt långt bort! Tänk på när ni tittar på kartan över Australien att denna kontinent och land är bra precis lika stort som hela Europa... Historien kommer här:

SKINNARETORP. Musik i sommarkväll var förlagd till landsbygden hos Ingegerd och Rolf Nilsson i Skinnaretorp. Sen flera år tillbaka har det arrangerats liknande kvällar i Gundrastorp. Då Ingegerd och Rolf flyttade till Skinnaretorp tog de gudstjänsterna med sig dit 2014. Sen har det blivit tradition med denna samling.


En skara av besökarna lyssnar.

N.ÅKARP. På tisdagskvällen kunde man gå på en konsert i Norra Åkarps kyrka där Fanny Pålsson, bördig från Vittsjö och hennes kompis Arja Jantunen, från Strömsnäsbruk, sjöng och spelade utvalda sånger från flera kända musikstycken.

Fanny berättade att de valde ut kvällens sånger ur det som de inspirerades av och tyckte extra mycket om att framföra, allt från musikaler, visor och pop. Några av styckena som sjöngs var bla Längtans vind, lite från musikalen Chess, Välkommen hem, Jag väntar vid min stockeld, Var är du min vän?

EMMALJUNGA. Visst är Emmaljunga en flugskit på världskartan, en liten glesbygdsort delvis bortglömd av kommunen. Men – vi har norra Europas största barnvagnsfabrik som nyligen lanserade en världsnyhet, den i stort sett självgående eldrivna barnvagnen. Provkörd och godkänd av undertecknad.

En jättestor och säkert även jättedyr banderoll gör reklam för barnvagnsfabriken och den nyutvecklade barnvagnen.

VITTSJÖ. Vittsjö Bjärnum Teaterförening finns på Raka Spåret, Vittsjödagen den 15/6, emellan 12.00–15.00.

Kom alla barn, klä ut er och bli ansiktsmålade!

VITTSJÖ. Som vanligt träffades Portalens (www.vittsjobjarnum.nu) medarbetare/skribenter hos Jenny på Medborgarhuset för den sedvanliga månadsträffen. Där de nya utmaningarna väntar eller nåt nytt på gång att skriva om. Nåt som händer i Vittsjö och Bjärnum med omnejder eller lite varstans ute i småbyarna. Där ute i de olika föreningarna kan det finnas nåt nytt att lyfta fram i ljuset för allmänheten och för de som är intresserade av vad som händer och sker eller ska hända.


Några av skribenterna njuter av den sköna vyn över Vittsjön och gott fika.

VITTSJÖ. På lördag den 15 juni så har det blivit dags för Vittsjödagen att starta upp, med lotteristånd, karuseller, karameller, kläder, gatumat med mera. På denna tillställning får alla vara med och jag hoppas att många olika föreningar tar tillfället i akt att visa vad de har/gör. En väl så viktig dag där alla kan vara med och även vi i en liten by, vi finns och vi kan.

Visst ibland lite i skymundan men vi på Röda korset vi verkar och finns mitt i byn. I secondhandbutiken har vi på lördag öppet från klockan 10 och framåt. Under hela dagen säljer vi lotter så passa på och köp allt går till vår verksamhet.

Sothöna (Fulica atra) är en vattenlevande fågel som tillhör familjen rallar. Den har en rund kroppsform, skiffersvart fjäderdräkt och vitaktig näbb med en fjäderlös pannsköld, och nickar med huvudet när den simmar.

Den vuxna sothönan är skiffersvart med vitaktiga bakre kant på vingarna. Den korta och tjocka näbben är vitaktig med en rosa ton, och den har en näbbrygg som sträcker sig upp på pannan och där utvidgar sig till en naken, kullrig plåt. Hanen har större pannplåt än honan. Iris är röd. Benen är kraftiga och gröna.

EMMALJUNGA. Bakom detta jättetält kommer idag , tisdag, en världsnyhet att presenteras.

Det är klart att vi undrade vad som skulle ske här, men Emmaljunga Barnvagnsfabrik var tydliga med sin information, så ingen behövde undra.

VERUM. Musik i sommartid hade omfattande program i Verum kyrka. Sex elever, bosatta i Verum församling fick premier för inlärda kunskaper efter sex års undervisning på skolbänken. Flickebarnet Lovisa döptes som medlem i kyrkans församling. Musik i sommartid innefattade även flera solonummer på fiol av Per-Inge Enocsson. Officiant var Stefan Dahlström och organist var Mats Lunnergård.

Per-Inge Enocsson spelade sommarmusik i kyrkan.

Vid klockringningen var kyrkan tämligen välbesökt även av besökare från andra platser. I början av programmet utförde Per- Inge Enocsson första solomusiken på fiol, ackompanjerad av Mats Lunnergård. Dagens predikan hölls av Stefan Dahlström med glimtar från sin tid som konfirmand. Det blev också påminnelse om anledningen till högtiden Pingst firas där alla människor fått uppmaning av följa högtidens bibliska budskap.

BJÄRNUM. Firandet inleddes med att Håkan Andreasson, hembygdsföreningens ordförande och för dagen tillika konferencier välkomnade publik och medverkande. Han noterade att det var ovanligt många som tagit sig till firandet, troligen bort mot 150 personer.

Till toner från marschen ”Under blågul fana”, spelad av Röke Blås marscherade fanborgen in för att omgärda scenen med sina fanor.

Håkan Andreasson beskrev därefter ett digert kommande sommar och höstprogram som kommer att genomföras vid Bjärnums museum. Många verkligt intressanta saker noterades.

VITTSJÖ. De flesta som firade Nationaldag i Vittsjö sökte sig till skuggiga områden vid Gåsadammen. Oavsett placeringen hade som vanligt Micke och Juhani ordnat med så alla kunde höra budskapet från det gamla scengolvet. Besöksantalet var något färre än tidigare år men helt beroende på termometers skala som visade närmare +30°. Trots värmen var det stilla vind över Vittsjön där några småvågor visade vit kam! Konferencier var Eva Nilsson.

Fanborgen på väg till sina platser vid Gåsadammen.

Svenska Flaggans dag började firas i Vittsjö 1941. Sen var det uppehåll i 43 år med firandet innan högtiden började igen 1986. Denna gång på Skansen och efter hand flyttades firandet till Gåsadammsparken 1993. Svenska Flaggans dag bytte namn 1983 till Nationaldagen och är numera även helgdag.

Dagens firande 2019 började vid Marknadsplatsen där Kalkmanslaget från Ignaberga svarade för marschmusiken till Gåsadammen. Föreningsfanor samt Svenska fanor deltog i tåget. Efter historiskt inslag om den Svenska flaggan tog Kalkmanslaget plats på scenen med bl a Glädjespridaren och Svängpolska. I spellaget deltog förmågor från Vittsjö.

incest porn, real incest, incest videos, incest sex porn,porn movies,free porn,free porn movies,sex,porno,free sex,tube porn,tube,videos,full porn,xxx,pussy
Free Porn, hd sex

Porn Watch, Hd Porn,Free Porn,Free Sex Videos

Free Porn

hd sex

watch the best quality sex site.