Reportage

VITTSJÖ. På torsdagskvällen fanns Vittsjös damlag på Idrottsparkens A-plan för träning. Thomas Mårtensson och Stefan Ekstrand hade ett digert träningsprogram för laget.

Nästan hela laget fanns med i träningen. Roligt att bland annat se Clara Markstedt åter i full aktion. Lite tveksamt inför måndagens match är det för Sandra Adolfsson som dras med en förkylning. Tveksamt är det även för Lisa Klinga som just nu är tejpad på baksidan av ena låret. Ännu återstå tack o lov några dagar tills Kungsbacka kommer på besök.

Helt klart är att laget inte får missa poäng i matchen på annandagen. Självklart behövs en stor och påhejande publik på plats klockan 14 då matchen drar igång.

BJÄRNUM. SPF Trivsam i Bjärnum har haft månadsmöte onsdagen den 10 April i Bygdegården. Ordförande Kerstin Göransson hälsade välkomna.

Eftermiddagen inleddes med att VD Jörgen Borgström från Snapphanebygdens Sparbank informerade om tjänster som banken kan hjälpa till med. Framtidsfullmakt, testament och utbildning i IT- frågor (betala räkningar på internet).

Familjejurist Martina Johansson presenterade sig. Hon är på banken en gång i veckan, på måndagar.

Därefter tog Jörgen Magnusson med ord och bild med oss till Kuba.

Ordförande påminde om Temadagen den 25 April på Senioren i Hässleholm. Tema; vård och omsorg samt boende.

* Vårmiddag, onsdagen den 8 Maj.

* Utfärden till Sofiero den 23 Maj är fullbokad.

* Temadagen den 25 April

Kaffet och kaka. Dragning på lotteriet.

VITTSJÖ. Tanken full. Det var motto då kulturortens bensinmack reade bränsle. Där samlades kövis alla de sorters fordon från vanliga bilar till traktorer, husbil och husvagn.

Stundtals var det köbildning nästan ut på väg 117.

Bilister kom med allehanda tomma dunkar för att fylla på lagret av eldfängd vara.

Stundtals var det upp emot tio fordon som tålmodigt väntade på en ledig tapp. Föreståndare för macken, Andreas Fernebrand kryssade från fordon till fordon och delade ut kepsar och mindre behållare med ”lukta gott”.

Vittsjö. I Vittsjö församling tog den sugande fastetiden slut efter söndagens gudstjänst. Stefan Dahlström var officiant vid gudstjänsten där också Lunnergårds Ungdomskör medverkade med flera sånger, delvis med egna ackompanjerade instrument.


Ungdomskören som sjöng vid gudstjänsten.

Kyrkliga fasteinsamlingen sker på skilda sätt. Meddelande lämnades att totala insamlingen var dittills uppe i 17 000 kronor. Därtill kom 3 000 kronor i gamla, ej gångbara sedlar samt lika stor summa från försäljning av Prästost. Utöver detta tillkommer även intäkterna från korvgumma/gubbes försäljning utanför kyrkan.

VERUM. När Fritidsgruppen har paketerat och gjort färdigt årets trimpaket till cykeltrimmet ”Känn din Bygd”, som pågår mellan den 1 maj till 29 augusti, med prisutdelning den 1:a september, så var det dags att starta Fritidsgruppens andra aktivitet som är ”Boule och Grillkvällar”, detta sker varje torsdag med start kl. 18:00 – så länge deltagarna vill spela.


Deltagarna vid årets första ”Boule och Grillkväll”

Den första kvällen för detta var torsdagen den 11/4, då vi var 10 st deltagare som trots den kylslagna men vackra kvällen hade samlats några timmar för boulespel, grillning och trevlig samvaro. Till dessa kvällar är alla intresserade välkomna, vi lånar ut klot till de som vill prova på, och det är en sport som är lätt att lära sig, alla kan spela, både unga och äldre, och inte att förglömma, ett trevligt umgänge några timmar.

EMMALJUNGA. Trots att våren tillfälligt backat, så finns den runt oss ändå. Vid dagens promenad upp täckte vi mycket att glädjas åt, tyvärr även sak att känna olust för.

En solstråle som trots kylan lockat ut myrorna i den tillfälliga värmen.

Att passera Torvmuseet känns så historiskt då det är runt hundra år sedan den stora vågen av torvbrytning helt upphörde här.

VITTSJÖ. Sida vid sida fanns GIK med försäljning av lotter och andra spel samt kyrkans bord med utbud av Prästost. Detta är den årliga driven med extra insamling till Lutherhjälpens fasteinsamling.

Carl-Olof förmedlar ett köp av Prästost.

Andra pastorat har liknade försäljning av äkta Prästost. Givetvis fanns smakprov på osten innan köp avgjordes.

På plats fanns kyrkans Carl-Olof Danielsson samt förtroendevald Claes Persson. Saludisken var laddad med 50 paket Prästost som skänkts av Vittsjöhallen.

VITTSJÖ. Publiken bjöds på en resa i tiden och flera minnen väcktes. -Myntet singlades, stoppades in i myntinkastet, låtvalet gjordes och så gick mekaniken igång...

På fredagskvällen bjöd teaterföreningen ”Picknick-teater” i Medborgarhuset i Vittsjö. En lite rörd Anita Tidblad, ordförande och drivkraft i Bjärnum- Vittsjö teaterförening konstaterade att salen var helt fylld av förväntansfulla åhörare. -Otroligt, sa Anita!

Publiken fick tillsammans med Linda Byman och Hans-Åke Andersson från ”Femtinge Teater” i Sävsjö vara med om en underbar resa med ”Juke-boxen” genom tiden. Vi ledsagades under kvällen av Hans- Åke som berättade mycket om just ”Juke-boxens” historia samtidigt som Linda bjöd på fantastisk sång.

Tidsresan startade med att Linda sjöng ”I’m so lonely” följd av Elvis kända ”Allways om my mind”. Redan här satte Linda ”ribban högt”, -så bra hon sjunger.

VITTSJÖ. Vem kan ha kommit på iden att sätta ut skräppåsar så här? Varför lämnar man efter sig sådana här spår. Hur tänker man?

Visserligen stod väl en del påsar snyggt uppställda men på fel plats vid statyn på parkeringen Bäckabro.

 

 

 

 

 

En bit längre bort vid hundlatrinlådan fanns det nästan inget kvar i påsen. Då såg det ut så här.

Och antagligen har fåglar eller andra djur roat sig kungligt med avfallet. Vem vill personerna som lämnat kvar påsarna ska ta hand om deras avfall! Det finns ju platser för sådant!

Alla kan bli av med skräpet utan att ställa det på offentliga platser.

VITTSJÖ. Kullabergs grottor var ämnet på Vittsjö bibliotek denna torsdags kväll då ett 25 tal personer hade kommit för att ta del av Kristina Jennbert professor emerita i arkeologi.

Kristina berättade att hon var uppvuxen i närheten av Kullaberg men att hon som barn inte besökt några grottor. Man visste att Kullaberg var farligt med sina klippor och branta stup.

Men som vuxen har det blivit många besök för Kristina i grottorna. Frågor som hur har grottorna använts – ja inte trodde Kristina att det bott människor i dem.
Och bilden av grottmannen hur har den vuxit fram med pälskläder och påk i handen det trodde Kristina inte hellre på att de funnits. Vem vet.

BJÄRNUM. SPF Trivsam i Bjärnum har haft månadsmöte onsdagen den 10 April i Bygdegården. Ordförande Kerstin Göransson hälsade välkomna.

Eftermiddagen inleddes med att VD Jörgen Borgström från Snapphane bygdens Sparbank informerade om tjänster som banken kan hjälpa till med. Framtidsfullmakt, testamente och utbildning i IT- frågor (betalade räkningar på nätet).
Familje jurist Martina Johansson presenterade sig. Hon är på banken en gång i veckan, på måndagar. Därefter tog Jörgen Magnusson med ord och bild med oss till Kuba.

Ordförande påminde om Temadagen den 25 April på Senioren i Hässleholm. Tema; vård och omsorg samt boende. Vårmiddag onsdagen den 8 Maj. Utfärden till Sofiero den 23 Maj är fullbokad. Kaffet och kaka. Dragning på lotteriet.

 

VITTSJÖ. Är inne på mitt fjärde år som Yoga elev. Ett intressant område som man utvecklar vidare efterhand.

Yoga som kommer från Indien från början och som det står skrivet om i böckerna är drygt 5000 år gammalt. Ett grundläggande begrepp i Indisk filosofi, psykologi, religion och i äldre indisk beteckning på flertal olika fysiska och kontemplativa tekniker.

Riktigt så gammalt är varken vi alla som utövar yoga en eller flera gånger i veckan. Yogaläraren Egle är en inspirerande och fantastisk person som verkligen kan det hära med yoga. Hennes kropp är ett med sitt sinne en balansakt med stort B.

Vid de olika positionerna är det viktigt att tänka på alla gör efter sin egen förmåga, sitt eget kunnande/behov för vi är alla olika. Och vi tränar efter vår egen styrka och uthållighet.

I Sverige finns ungefär 20 000 personer med Parkinsons sjukdom. Sjukdomen beror på att nervceller i ett område i hjärnan som heter substantia nigra bryts ned.

En betydande del av de symtom som uppkommer beror på att det framför allt är nervcellerna som producerar dopamin som bryts ner. Dopamin behövs för hjärnans styrning av kroppsrörelserna och när dessa nervceller dör försämras möjligheten att kontrollera kroppens rörelser.

Ålder och genetik är de främsta riskfaktorerna för att utveckla sjukdomen som är vanligare bland män. Sjukdomen debuterar i regel mellan 55 och 60 års ålder.

Parkinsons sjukdom går inte att bota men symtomen kan behandlas effektivt hos de allra flesta under många år. Den vanligaste behandlingen är att man tillför hjärnan nytt dopamin genom ett läkemedel. Efter ett antal år uppkommer ofta svårigheter att uppehålla en jämn behandlingseffekt över dygnet. Det kan ge en varierande rörelseförmåga med perioder av stelhet, bättre rörlighet och ofrivilliga rörelser i ett svårförutsägbart mönster.

VITTSJÖ. Dagarna blir längre, längre och många fler människor syns nu ute efter arbetstiden är slut. Vissa har ju vatt igång sen sista snön försvann men nu kommer den motionsgrupp som har flest anhängare, kanske.

Promenaderna sträcker sig över lite längre tid, några har till och med börjat jogga eller rent av att springa. Och själv fick jag en liten infolapp i min hand häromdagen som handlar om just dehära. Friskt vågat hälften vunnit så brukar man säga? En inbjudan som talar om att alla är välkomna att deltaga.

 

 

 

Den årliga återkommande tävlingen som heter ”Vittsjön runt" och som är Göingebygdens äldsta lopp, i år är det start nr 45.

 

VITTSJÖ. Den 22 april är det dags för hemmapremiär på Vittsjö Idrottspark. Gräset ser redan nu riktigt lovande ut.

Vaktmästarna på Idrottsparken har lagt ner mycket tid och har bråda dagar med att få planerna klara för spel och träning. Man har redan startat klippning av mattorna. Just nu har de vädret på sin sida. Gräset på Vittsjös A-plan är redan grönt och tätt och bättre blir det för varje dag. Premiären på hemmaplan är mot Kungsbacka DFF annandag påsk.

EMMALJUNGA. Så var det dags för vårmarknad i Emmaljunga lördagen den 6/ 4, kanske en alltför vacker dag?

Marknaden hölls av sed och ohejdad vana i och vid Folkets hus. Där Gunilla, Bo och Johannes hälsade oss alla välkomna. De gjorde sitt bästa med att servera kaffe med dopp. Sedermera anslöt även Johanna Mårtensson tillsammans med sina tvillingar.

 

Samtliga med gott humör och bra service.

Trots att vädret eventuellt inbjöd till promenader och trädgårdsarbete kom ett femtontal knallar, ett tiotal barn och i runda tal ett åttiotal intresserade köpare.

 

BJÄRNUM. Fredagen den 5 april kl.08.30 är vi en liten grupp Bjärnumsbor som samlats vid stationen i Bjärnum. Här möter Maria Månsson Brink upp, från kommunens team för översiktlig planering. Hennes uppgift är att fråga oss varför är det bra att bo i Bjärnum och hur vill du att det skall utvecklas framåt de närmaste 20 -30 åren.

Ett av svaren, vi som bott här under en längre tid, känner oss hemma här. Vilket skapar gemenskap och trygghet. I själva tätorten, finns allt det viktigaste vi behöver, centralt inom räckhåll. Vårdcentral, apotek, tandläkare och bank. Affärer med dagligvaror, blommor, färg, tapeter, byggmaterial, möbler och bensinmack. Restaurang, pizzerior och kiosk. Även träningscentra, frisörer, fotvård, massage och salong för fina naglar m.m.
Kyrka, församlingshem, bibliotek, Träffpunkten och Bygdegård. Museum, folkpark och idrottsplats. Motionsslinga. Olika föreningar. Nära till vacker natur, sjöar och skog. Barnomsorg, fritidshem, skola F-9 och simhall. Särskilt boende och sjukhem. Brandstation. Järnväg-busstation.
Det som fattas i Bjärnum, är lägenheter.

VITTSJÖ. PRO Vittsjö under ledning av Sivard Strand och Nils Göran Lindqvist SPF Bjärnum.

Sivard Strand hälsade deltagarna välkomna och överlämnade ordet till ordförande för KPR och sammankallande Robin Gustavson KD.

Robin berättade lite om sin roll i kommunen och sen blev det en kort frågestund . Den brinnande frågan var att Tekniska förvaltningen upphör med fixarhjälpen den 1 April 2019. Svar på frågan blev att det går inte att ringa och att hjälpen är vilande medan omsorgsförvaltningen utreder fortsatt fixarhjälp.

FARSTORP. Sista färden för avlidne Bengt Gullbrandsson, Fredskog blev i gammaldags stil. Från hemmet hämtades han med åldrig likvagn, dragen av parhästar. Grannar utmed vägen hade på gammal sätt hedrat minnet med majning av grankvistar.

I kyrkan var det Gullbrandssons huspräst, Friedrich Eberhardt som var officiant. Eberhardt har en gång vigt paret Gullbrandsson samt förrättat dop inom familjen.

 Invid vägen fanns det majning till den avlidnes minne.

Likvagnen nämar sig kyrkan i Farstorp.

BJÄRNUM. En tandläkarpraktik som redan i väntrummet präglas av en familjär och trevlig anda. Det fanns inga ”tandtroll” som spökade innanför dörren, möjligen fanns ett antal goda ”fen” under min tid vid praktiken. Två av dessa ”Fen” var Sorin och Therese.

En praktik som både i väntrummet o behandlingsrummen präglas av en familjär och trevlig anda samt ljusa o trevliga lokaler.

 

 

Jag välkomnas redan vid dörren av en glad o trevlig tandläkare, Sorin Larsson. Han leder mig genom ljusa fina lokaler (på min tid i Bjärnum apotek) till ett mysigt rum där vi i lugn o ro kan sitta ner och prata en stund.

När vi satt oss ner berättar Sorin att att han kom till Sverige från Rumänien redan -76 och att han då var lite oklar på vilken yrkesutbildning han skulle satsa på. Det blev tandläkare och det har jag absolut inte ångrat, menade Sorin. Jag fick min utbildning i Malmö och blev klar tandläkare 1985. Sedan följde praktiktjänst på flera olika platser. Jag har tjänstgjort i Gnesta, Tollarp och kom till Bjärnum för 25 år sedan. De första 10 åren i Bjärnum var jag vid Folktandvården, sedan öppnade jag praktiken här i ”gamla apoteket”, berättar Sorin.

incest porn, real incest, incest videos, incest sex porn,porn movies,free porn,free porn movies,sex,porno,free sex,tube porn,tube,videos,full porn,xxx,pussy
Free Porn, hd sex

Porn Watch, Hd Porn,Free Porn,Free Sex Videos

Free Porn

hd sex

watch the best quality sex site.