Reportage

VITTSJÖ. Gamla folkskolan i Hultatorp har varit i drift under 111 år och Hultatorp missionsauktion har haft försäljning under 105 år. Efter 52 år upphörde undervisningen i den gamla byskolan. Trots detta finns skolhuset kvar och de sporadiska sammankomsterna fortsätter där.

Här i den gamla skolan hölls den 105 missionsauktionen.

Senaste samlingen var i fredags då den 105 syförenings-missionsförsäljningen hölls i den gamla lärosalen. Årets intäkter blev 16 245 kronor!

Tomt till skolan skänktes med förbehållet att skolan skall vara tillgänglig för religiösa samlingar och för områdets aktiva föreningar. Flera ägarbyten till skolan har skett men det gamla förbehållet hålls vid liv.
Nuvarande ägare till skolan är Erna Olsson och hon upplåter varje år skolan till främst religiösa samlingar. Gunhild Sehlin var lärare i skolan 1938- 1954. Under åren 1934- 1958 var skolan öppen som vallokal. Sen började centraliseringen.

BJÄRNUM. Bjärnums SPF Seniorerna har haft oktobers månadsmöte i Bygdegården. Inleds med att ordförande Kerstin Göransson hälsade tandläkare Sorin Larsson, Linedansarna från PRO/SPF, samt 57 medlemmar välkomna! Presenterades två nya medlemmar. 

Sorin Larsson (Ellinor Sundler hade fått förhinder) höll en halv timmes viktig information, om tandhälsan när vi blir äldre. Munhålan och tänderna förändras liksom kroppen för övrigt. Därför är det viktigt, att regelbundet bli undersökt av tandläkare och tandhygienist. För i tid upptäcka förändringar i munhålan. Finns hjälp och råd att få, för de flesta problem som kan uppstå. Muntorrhet genom att salivfunktionen avtar. Blottade tandhalsar, tandlossning m.m.
Munhålan och övriga kroppen hör ihop. Munhygienen är oerhört viktig, kan annars orsaka t.ex hjärtbesvär.

VITTSJÖ. Söndag den 20 oktober kl 16 spelar Teater Trassel på Medborgarhuset i Vittsjö.

En musikalisk och interaktiv berättarteater för barn 3-8 år med vuxna vänner.

"Det var en gång för många, många tusen år sen en förfärligt gammal trollpacka som hette Pomperipossa.
Det är inte precis något vackert namn men ändå bra mycket vackrare namn än vad hon själv var."

Så börjar sagan om Prinsessan Fifi och Prinsen Pipi som vandrar i skogen.

Vittsjö Bjärnum teaterförening hälsar Välkomna till Medborgarhuset.
Alla betalar en guldpeng.

VITTSJÖ. Snart så är det oktobermöte hos PRO Vittsjö men veckan innan har man ett styrelsemöte med lite genomgång om vad skall hända, hänt och som skall hända de närmsta dagarna/veckorna framöver.

Ett möte där punkterna på pappret gås igenom. Visst e det lite återkommande, men kan ju vara nåt nytt från PRO Skåne förstås, om manifestationen, om höstrusket som kommit för att stanna och om trafiksäkerhet.

BJÄRNUM. Vilken trevlig fredagskväll det blev när Bjärnums pensionärsföreningar PRO och SPF bjudit in till Trivselfest, i Bygdegården.

 

Redan vid 17.30 tiden, började vi att slå oss ner runt de vackert dukande borden. Alla hälsades välkomna till festen av ordförande Maj-Inger Eklöv PRO och ordförande Kerstin Göransson SPF.

Speciellt gästerna från Verums SPF, Rolf och Fredrik, spelmännen som skulle spela upp till dans.

Rolf och Fredrik intog scenen, spelade och underhöll, medan landgångarna från Olof-Nils serverades.

MARKARYD. I den lilla byn Hannabad strax utanför Markaryd ligger Östen Samuelssons Nostalgimack. Östen har bott hela sitt liv i Hannabad och i det närmaste varit samlare hela tiden också.

Vi var ett gäng pensionerade lärare från Markaryd som gjorde ett besök här, och visst blev det ett kärt besök mellan en del lärare och deras forna elev.
Kenneth Cederfelt var en av lärarna som kom ihåg att Östen i skolan fick praktisera på Ekamant (i Markaryd) och där blev han sedan kvar i nu 42 år, och arbetar fortfarande där. På sin fritid är Östen samlare av stora mått, på både stort och smått.

Men mestadels på sådant som rör bilar, bensin och mackar. Men han gillar allt som är färgglatt, så mycket härrör sin från 1950-talet och framåt.

Här är Östen i sitt esse framför glasdisken som hans mamma hade porslin i.

Men det som mötte oss var det som fanns utanför!

VERUM. Den 10 januari är Verums kyrka åter aktuell för besök av musiker av mycket hög klass. Då lanseras dessutom nya stjärnan Debbie Louise!

Vid fjolårets ”Juletid” fick jag kontakt med Billy Hell, arrangör för bland annat ”Juletid”. Via Billy har jag därefter över tid fått information om musikaliska händelser i hela Sverige.

I årets upplaga av ”I juletid” kommer publiken få nöjet att knyta bekantskap med ett helt nytt ansikte. Men Debbie Louise är dock långt ifrån någon nybörjare i branschen. Även om årets version av ”I Juletid” blir Debbies riktiga debut i de här sammanhangen, så har hon redan fått känna på hetluften när hon tidigare med kort varsel fått hoppa in som vikarie för Elisa Lindström (2014) och nu senast för Christer Sjögren. Inhopp där hon med sin stora röst och personlighet verkligen charmade publiken. Men nu tar Debbie plats längst fram i rampljuset och sprider glädje och julefrid.

MARKARYD. Även om det har gått några veckor sen den förr så stora höstmarknaden inträffande, så är jag fortfarande lite av banan. Varför? Det kan man ju fråga sig. Visst jag har svaret själv men ändå, jag har själv men också kanske många med mig inväntat höstens stora arrangemang som Markaryds marknad var och är. Ett årligt återkommande event som har anor från 1500 talet då Markaryd var gränsbygd till danska Skåne och Halland.

Höstens intåg är det ju nu och då i början av oktober infaller sig marknaden som jag har besökt sen länge tebaka, först med mina egna föräldrar sen själv, barn och barnbarn. Tror nog att jag tillhör den generationen som gillar att gå runt och titta. Alltid träffar man någon som man känner eller inte har setts sen sist, prata en stund för att sen gå vidare igen. Men i år var det inte knökafullt nånstans, lite trängsel fanns men det hör ju till, men ändå.

LÖNSBODA. Söndagen den 25 augusti avgjordes skånes viktigaste orienteringstävling – Fyrklubbs. Denna tävling är avgörande för vilken seriegrupp
de skånska klubbarna kommer att tävla i följande år.

I fjol trillade OK Torfinn olyckligtvis ner från D-gruppen till E-gruppen på grund av flera missöden som gjorde att klubben i slutändan inte erhöll ett godkänt resultat. I år var däremot klubbmedlemmarna eniga om att det skulle bli en seger i E-gruppen. Med detta mål i sikte kämpade 17 klubbmedlemmar sig genom sex olika orienteringsbanor och lyckades, med över 75 minuters marginal ner till andra platsen!

OK Torfinns flagga ute på Fyrklubbs.

Fyra Torfinnare fick representera klubben på prispallen när vinstplaketterna delades ut. Från vänster i bild syns: Simon Preutz, Evelina Folkesson, Camilla Nilsson och Fredrik Pölönen.

17 klubbmedlemmar representerade OK Torfinn under fyrklubbstävlingen, varav de 11 bästa tiderna räknades med i klubbens totala resultat. Totalt startade omkring tusen löpare under årets Fyrklubbs som arrangerades av OK Gynge på idrottsplatsen i Lönsboda och själva orienteringsbanorna var lagda på den sydöstra sidan om samhället. Området hade valts särskilt för Fyrklubbs då terrängen är unik för att vara i Skåne.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Oktober har fått en ovanligt kall start menar meteorologen på SMHI. Hon berättar att denna kyla dyker upp vart tionde eller vart femtonde år.

– Om vi bara ser på den senaste helgen har det på flera platser i södra och västra Sverige varit uppemot tio grader kallare än vad vi brukar ha så här års, säger hon. Men efter helgens kalla och klara väder väntas nu ett högtryck över Sverige igen. Från idag (tisdag) väntas varmare temperaturer och regn i stora delar av landet.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Vi gör det två gånger varje år – byter däck, eller skiftar hjul som det lite finare heter. Men precis som när klockorna ska ändras till sommar- eller vintertid så undrar vi ofta när det är dags, vilka regler som gäller och om de bästa däcken ska vara fram eller bak.

Här har ni alla svaren! 
1 december–31 mars.
I Sverige skall ditt fordon ha vinterdäck 1 december till 31 mars om det är vinterväglag. Vinterväglag är det när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. (Polisen avgör om det råder vinterväglag där du befinner dig.) Övrig tid är det alltså sommardäck som förordas.

15 april – dubbdäckens deadline .
Dubbdäck är tillåtna 1 oktober–15 april, men råder det inte vinterväglag (och inte befaras bli det heller) så får de alltså inte användas någon annan tid på året.

ALBANIEN. Den 15/9 i år åkte vi, min fru och jag, på semester för första gången till Albanien, närmare bestämt till Saranda. Det konstiga med resan är att vi flög från Köpenhamn till Korfu i Grekland! Därifrån var det färja över till Saranda i Albanien. en käck båttur på 1.5 timme mitt i natten. Albanien är ett väldigt bergigt land och närmaste flygplats hade annars varit i Tirana men det hade inneburit en ännu längre transfer med buss via bergsvägar så det var ändå skönt att åka färja.


När det är mörkt så ser men inget mer än ljusen...

Nåväl, vi kom lyckligt fram men vi såg inte så mycket under överfarten. Väl framme vid hotellet, Bougainville, så var det dags att sova.

Boktipset.
För inte så länge sedan bjöd vi in till bokfika på biblioteket och jag borde väl helst ha haft med mig åtminstone en ”bra” bok dit – en sådan som man kan tala länge och väl om och förhoppningsvis locka de övriga kring kaffebordet att vilja läsa. En bok som s a s passade sällskapet.

Fast någon sådan bok tyckte jag inte att jag hade till hands just då – så vad göra? Jo, efter visst funderande bestämde jag mig för att ta med ”Den sista grisen”, av Horace Engdahl, till sammankomsten.

VITTSJÖ. Nellie Persson stannar i Vittsjö GIK Hässleholm.

Nellie som kom till Vittsjö GIK Hässleholm från Kungsbacka DFF inför denna säsongen har verkligen gjort succé. Vår nya mittfältsmotor väljer glädjande att skriva kontrakt för ytterligare två säsonger i klubben. Nellies kämparvilja och spelsinne är en av flera faktorer som har gjort att vi idag parkerar på den övre delen av tabellen i OBOS Damallsvenskan.

Eftersom Nellie är en spelare som fostrats i klubbar i närområdet såsom Hanaskog IS och Glimåkra IF är vi extra glada för att hon väljer att spela hos oss. Hon är en av Damallsvenskans absolut bästa duellspelare som gärna tar striderna ute på planen både defensivt och offensivt. Hon banar vägen för sina medspelare på ett väldigt effektivt sätt. En mycket bra och nyttig spelare att ha i sitt lag.

Persson säger: ”För mig har det känts klockrent sedan dag ett med både spelare, ledare och alla runt omkring klubben. Jag trivs i denna miljön och är därför både glad och tacksam över att få spela två år till i Vittsjö GIK”.

För frågor kontakta: Erika Nilsson, Sportchef 0707-524 514

VITTSJÖ. På de senaste hundra åren har vi i landet alltid nåt att fira varje dag, det kan vara morsdag eller farsdag, arbetarnas dag och så vidare. Med jämna mellanrum kommer det flera möjligheter att fira födelsedagar, familjära firandet, nåt kungligt eller varför inte ta till bara för sakens egen skull, något extra till kaffet idag. Då firar vi och lyfter fram något som vi tycker är värt att fira.

Efter att jag har kollat igenom min almanacka inför denna lilla blänkare, så visst fanns där mer världsliga olika datum som vi firar sen lång tid tebaka. Vissa av dessa firar man av gammal vana och att nya har kommit till. Men nu e det kanelbullen som står i centrum.

Snart är det den fjärde oktober och då firar man kanel bullens dag.

VITTSJÖ. Nutidens mer moderna och lätta husförhör startade 1989 och har sen dess hållit på mer än 30 år. Härom kvällen var det åter förhör i Hultatorp gamla skola som uppfördes för mer än 90 år sen. Calle ”Präst” Adolfson var husförhörspräst och dessutom medverkade hembygdssångarna med flera sånger.


Populär och humoristisk husförhörspräst var Calle Adolfson

Då tomten till Hultatorp skola skänktes ingick i avtalet att skolan framöver skall vara öppen för religiösa samlingar och andra för bygden intressanta träffar i Hultatorp skola. Undervisningen vid skolan upphörde 1959 och sen var det syskonen Einar, Mimmi och Karin Nilsson som förvärvade skolan som blev bostad. För närvarande är det Erna Olsson som är ägare till den gamla skolan. Hon följer de gamla statuterna att hålla skolan öppen för religiösa sammankomster.

VITTSJÖ. Arbetet med att bygga truppen inför säsongen 2020 har redan börjat och vi kan med glädje berätta att Tove Almqvist och Michelle de Jongh har valt att spela för Vittsjö GIK Hässleholm även under nästa säsong.

Tove, som kom till oss från Linköping inför denna säsong för att hitta nya vägar till att utveckla sitt spel, har varit en stor bidragande orsak till att vi i år är ett lag som slåss om topplaceringar. I Vittsjö har Tove hittat lugnet och harmonin. Hon känner att hon hamnat rätt och vill fortsätta utvecklas tillsammans med klubben. Tove säger ”Det känns fantastiskt roligt att förlänga med Vittsjö. Att få vara i en klubb som bryr som om ens välmående samtidigt som möjligheten ges till att utvecklas som fotbollsspelare är få förunnat. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som spelare och spela matcher för Sveriges bästa supporters. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och det glädjer mig att fortsätta spela i Vittsjötröjan.”

VITTSJÖ. Juniorföreningen (EFS) bildades i Hultatorp den 6 april 1935. På den tiden fanns det både unga och äldre bosatta på landsbygden. En förening för yngre generationen kunde då vara på plats. Då bildades Hultatorp Juniorförening med mötesplats i Hultatorp skola. Föreningen upphörde 1960.

Efter hand skiftade mötesplatserna till olika hem. Sen byggdes missionshuset i Hästhult 1949. En schism uppstod mellan Hultatorp och Hästhult samlingslokaler. Lösningen blev Hultatorp juniorförening i Hästhult! Fast det fanns samlingslokal var träffarna ofta bland annat i Furutorp. En av dessa samlingar var gökotta vid Högholmasjön.

På plats fanns då följande medlemmar 1952:


F v Gertrud Ahlqvist, Inga Månsson, skymd, Gun Gertrud Larsson, Siri Persson, Hjalmar Olsson, Gunvor Ahlqvist, Charles Svensson, Vivianne Torstensson, Ingegerd Delfin, Bror Mårtensson, Bertil Pettersson, Ove Månsson, Allan Månsson, Stig Pettersson, Nils Bertil Karlsson och Gert Cöster.

GÖTEBORG. Det blev en härligt spännande match mellan Vittsjö och Göteborg på Valhalla konstgräsplan under söndagen. En match där hemmalaget Göteborg till slut vann med 2-1.

Alexandra Benediktsson kvitterade genom nick mot Göteborg

Matchen inleds som en jämn match mellan två mycket bollskickliga lag, tvåan o trean i årets damallsvenska serie. För båda lagen är det biljett till Champions League som hägrar där naturligtvis Göteborg har fördel av att spela på sin hemmaplan. I den 16 minuten rinner Rebecka Blomqvist helt oväntat igenom Vittsjös normalt så starka försvar och sätter bollen via vänstra stolproten i mål och hemmalaget tar ledningen med 1-0. Vittsjö jobbar sig efter hand in i matchen igen. I den 24 minuten kom så det som absolut inte fick hända, Filippa Curmark skjuter ett hårt distansskott mot vänstra delen av Vittsjömålet, -förbi en skymd Sabrina De Angelo och Göteborg har utökat sin ledning till 2-0. Vittsjö har nu fått en rejäl uppförsbacke och har problem med sitt passningsspel, säkert beroende på ett Göteborg som kan spela lite mer avslappnat genom sin ledning. Det blev en lång första halvlek på grund av flera bland annat skador för båda lagen.

VITTSJÖ. Under två veckor har låntagare skrivet på en lista för bokbussens existens. Listan har funnits på Vittsjö Bibliotek och i bokbussen. 251 namnunderskrifter har den fått, som överlämnades till kommunalrådet Lars Johnsson under gårdagen.


Eva-Marie Gyllander och Lars Johnsson betraktar namnunderskrifterna.

Helst hade vi, Eva-Marie Gyllander och Kristina Blomberg, velat träffa kultur- och fritidsnämndens ordförande Winnie Aronsson, men det lät sig inte göras!

incest porn, real incest, incest videos, incest sex porn,porn movies,free porn,free porn movies,sex,porno,free sex,tube porn,tube,videos,full porn,xxx,pussy
Free Porn, hd sex

Porn Watch, Hd Porn,Free Porn,Free Sex Videos

Free Porn

hd sex

watch the best quality sex site.