Reportage

EMMALJUNGA. Ett 25-tal åhörare fick på onsdagskvällen ”örongodis” från gitarristen Johan Nilsson, vaktmästare på Björstorpshemmet strax utanför Emmaljunga.

Johan Nilsson, bördig från Jämtland, har studerat musik i många år. Han spelar bland annat folkmusik och egna kompositioner på sina gitarrer, varav en var nylonsträngad och en stålsträngad. Ett vant öra hör säkert skillnad, men för de flesta var det ljuv musik från båda. Efter en vals och en bröllopspolonäs kom Kents ” Utan dina andetag”. Här hade Johan själv satt ihop låten med melodi, bas och harmoni som verkligen tog ”andan” av oss åhörare!

Mellan musiken berättade han om svensk folkmusik som oftast är en fiolbaserad muntlig tradition. Olle Lindvall, gitarrist och kompositör, är mannen som tagit fioltraditionen och omvandlat den till gitarr. Och visst finns folkmusiktakterna även plats i en gitarr. Med fart och fläkt spelas ”Det lyckliga trapphuset” och med lite fantasi kan man föreställa sig de dansande i denna slängpolska. Vi fick också prov på Johans egna kompositioner.

VERUM. Lördagen den 10 aug anordnades det en klassträff för elever födda 1953-55 som gick klasserna 1-6 i Verums skola. Totalt 25 personer fördelade på 3 olika klasser träffades för en spännande dag tillsammans.


Bild från församlingshemmet, med bl.a. gamla foton som studerades.

Träffen började på Verums kyrkogård där alla samlades för att hedra två bortgångna klasskamrater. Därefter samling i Församlingshemmet där fika intogs och gamla skolfoton plockades fram och många minnen väcktes till liv. Sångboken från skoltiden fanns med och några välbekanta sånger framfördes av gruppen med Rosita Olsson vid orgeln.

Ett besök på gamla skolan var också inplanerat, där gemensam samling på skoltrappan för fotografering gjordes innan visningen av skolan började.

Foto på trappan till Verums skola av de 25 deltagarna på klassträffen. Foto med namn finns sist i detta reportage.

Jag öppnade upp, visade runt och berättade lite om vilka ändringar och vad som hänt i skolan efter att de slutat sin skolgång här. Även om mycket hade ändrats så kände de flesta igen sig och mindes tillbaka hur det såg ut på deras tid i skolan. En sak som många påpekade var att de tyckte gymnastiksalen var betydligt mindre än vad de mindes från skoltiden. Kan det ha berott på att de själva är större och äldre nu?

VITTSJÖ. Vittsjö GIK undersöker intresset för en supporterbuss från Vittsjö IP söndagen den 18/8 till Linköping. Hoppas på att många fans följer med och hejar.

Avresa från IP ca: kl.11.30. Vi planerar ett stopp på vägen upp. Matchstart kl. 17.00. Upphämtning även i Markaryd vid Preem om man vill.

Buss kostar mellan 210-260 kr beroende på antal.
Kostnad entre Vuxen: 100 kr Pensionär/studerande: 50 kr Barn mellan 13-19 år upp till 18 år: 50 kr 3-12 år: 20 kr 
Alltså vuxen: ca: 310-360 kr inkl entre Pensionär/student/ barn upp till 18 år; ca: 260 -310 kr inkl entre 3-12 är 230 -280 kr inkl entre

Anmälan via sms till Madeleine Johannesson på 070-3037814.

VITTSJÖ. Det blev en riktigt lyckad kräftfiskepremiär på fredagskvällen. Stämningen, vädret upplevelsen och naturligtvis fångsten.

Jan Johansson, ordf i fiskevårdsområdet berättar att 65 lag anmälde sig vid Bäckabro. Lite mindre antal än i fjol. Vädret var perfekt, en skön ljummen kväll och nästan vindstilla. Klockan 17.30 gick startskottet och det var fritt fram att lägga i burarna i sitt tilldelade område. Överallt på Vittsjön sågs båtar med förväntansfulla fiskare.

Efter dryga timmen kunde man ana röken från lägereldarna som startades upp. Säkert var korvgrillning på gång. Sedan var det bara att invänta mörkret. Kräftorna som är nattdjur börjar röra sig o förhoppningsvis känner de lukten av de olika betena som finns i burarna. Nu gäller det att ha is i magen och inte vara för snabb med att vittja sina burar.

VITTSJÖ. Flera nya informationer och kommentarer tillförde tidigare kända fakta vid årets sista kyrkogårdsvandring. I avskräckande symbol medfördes inkapslade paraplyer. Detta hade effekt under den timmes vandring på kyrkogården. Molnskyarna hängdes tunga men regnet uteblev.


Bengt Arne Jönsson berätta om bortgångna församlingsbor.

VITTSJÖ. - Vi känner det allt lite vemodigt att avsluta denna service den 1 september berättar Cecilia Sundberg. Anledningen till detta är att Sjöstugan sommarcafé stänger samt låser dörren söndag kl 17 den 1 september. Det är femte och sista året som Cecilia arrenderar det gemytliga fiket vid furubacken med utsikt över Vittsjön.


Efter fem år som arrendator lämnar Cecilia Sundberg Sjöstugan.

Vittsjö. Efter tidigare års erfarenheter blev Musik i sommarkväll förlagt till Sjöstugans altan. Dan Inge Olsson, Sösdala har tidigare år inte haft stora sympatier med väderleken. I år var det ”utomhusväder” med sol och behagfull bris från Vittsjön. Dan Inge med ensemble hade sitt utrymme men i övrigt var det tämligen ”packat” av lyssnare.


Ensemblen från Sösdala som sjöng under tak

BJÄRNUM. Sommarakademins tredje kursdag var förlagd till museet i Bjärnum. Bertil Helgesson var förmiddagens föreläsare. Han valde ämnet ”Välfärd och kontinentala kontakter- centrala Skåne vid mitten av järnåldern”. Hans föreläsning höll sig främst om mellersta Skåne med utvikningar skedde till nordliga Sösdala och Tormestorp.

Bertil Helgesson som berättade om Romarriket

Inledningen höll sig vid och i Romarriket som utvidgades till ett slavsamhälle. Sen detta rike blivit för stort föll det samman. Då, på 400 talet började utvandringen till både England och Afrika och öster ifrån kom invandrare till gamla Romarriket. Under tiden levde resterna av det stora riket även som sjörövare.

VITTSJÖ. Nu på lördag tar Vittsjö emot Limhamn- Bunkeflo på Idrottsparken. Vittsjö krigar just nu om SM-guld o behöver din aktiva hjälp!

Av 22 spelomgångar är nu 11 klara. Lika många återstår med naturligtvis många nervkittlande upplevelser för en supporter. Efter lördagens match kommer ett längre uppehåll vad gäller hemmamatcher i Vittsjö! Då uppstår även problem för supporters att ge sitt stöd.

Efter lördagens match spelar Vittsjö borta mot Piteå den 14:e, därefter återigen en bortamatch och då mot Linköping den 18:e! Laget är hemma på Idrottsparken först den 25:e augusti för att ta emot gästande Växjö.

VITTSJÖ. På fredagkväll är det äntligen dags för den för många efterlängtade kräftfiske-premiären.

Styrelsen i Vittsjö nya fiskevårdsområde har som bestämdes vid fiskestämman i vintras nu provfiskat vid några tillfällen. Jan Johansson ordförande i fiskevårdsföreningen berättar att detta provfiske varit ”både bra o dåligt”. -Jag menar säger Jan, att numerären kanske inte var riktigt lika stor som tidigare år, men storleken var riktigt fin. Troligen har kräftorna just ömsat skal eller håller på, några stora var riktigt blanka och fina, berättar Jan vidare.

De som får anmäla sig till kräftfiske i Vittsjön är fastighetsägare eller boende i Vittsjö församling. På fredag är det samling vid Bäckabro klockan 16. Förutom redan löst fiskekort kostar premiärfisket 500:-. Vid anmälan sker också lottning av nattens fiskeplats.

VITTSJÖ. Sommarakademin i Vittsjö/Bjärnum har startat för 33 året sen bildandet 1987. Då var det Harald Swedner och Anders Ödman som var förgrundsidealister för denna kurs. Från fem dagars kurs har nu bantning skett till tre dagar med professionella föreläsare. Arrangörer är Wittsjö hembygdsförening och Bjärnum fornminnesförening samt ett studieförbund.

Kursledare är Barbro Andréll som uppropade namn på de drygt 40 deltagarna. Ett minus är att ingen deltagarförteckning med varken namn eller bostad fanns tillgängligt. Därmed var det mer eller mindre anonyma namn. Siv Nilsson, Kristianstad är en deltagare som bevistat alla 33 kurserna.

Första föreläsare var Jessica Abbot som höll sig inom ämnet ”På väg in i biologins storhetstid”. Hennes information höll sig inom DNA med framtidens gener och den forskning som pågår. Hon konstaterade att gener påverkar och ger uppkomst till vissa sjukdomar. Nya gener upptäcks och genom viss behandling med ljus kan signaler upptäckas. Dessutom kan nya gener läggas in som immunförsvar i kroppen men risken finns att andra viktiga funktioner kan förstöras.

VITTSJÖ. Berghagens översatta visa ”Vittsjö i mitt hjärta” inledde allsången vid Sjöstugan. Visserligen var det visst man- och kvinnfall då en busslast åkte iväg för att heja fram Vittsjö spel i Allsvenskan Både markplan och läktaren var väl besatta för att delta eller sjunga med i sånggruppens repertoar.


Sånggruppen lyckades få gehör även med allsång

Välhörda men skymda i orkesterdiket fanns gruppens orkester medan sångarna var både synliga och även de välljudande. Proffsig konferencier var rutinerade Marie Bengtsson. Det utlånade sånghäftet kom till användning bland annat vid allsången Jag tror på sommaren. Marie Bengtsson sjöng om en ”lördagskväll” följd av allsångerna Lörda hela veckan samt Kostervalsen.

VERUM. Lördagen den 3 augusti anordnade Verums GoIF sin 11:e loppmarknad mitt i byn. Detta var första gången som loppmarknaden inte var samma dag som festen i bygdegården, denna fest är nästkommande lördag den 10 augusti.

 Några av de resta tälten, med info skylt om kommande fest i Bygdegården den 10/8

Det är mycket arbete som görs under några få hektiska dagar med att genomföra denna loppmarknad, där bröderna Sven och Torsten Larsson med sina familjer drar ett stort lass i detta. Arrangörerna var glada att det kom många och hjälpte till på marknadsdagen.

VITTSJÖ. Sommaren börjar lida mot sitt slut och augusti månad har precis haft sin start. Vi inne på Röda korsets affär anser att nu e de dags för lite rea igen. Många kläder kommer in varje vecka, både för små och stora. Så kom in o titta på allt det vackra som finns i vår lilla lokal.

Sommarklänningar men också ljusa byxor eller kjolar finns till salu för en billig peng. Med start idag måndag så börjar vår augusti rea, gäller allt som finns i butiken. Halva priset  på allt, de är rea på redan låga priser.

VITTSJÖ/ SKÅNE. Den 11 juli klockan 10.30 startade Hermann Meienhofer. Den 2 augusti kom han i mål klockan 13.10. Då hade han avverkat etapp 2 i sin föresats att åka Skåne runt. Första etappen slutade i Ystad på grund av maskinhaveri för 7 år sen. I år fortsatte han resterande för att klara sin föresats att åka Skåne runt.

Hermann rullar in i målgång vid ICA i Vittsjö med skånska flaggan i topp!

Hermann startade vid Vittsjöhallen och rullade in på startplatsen i går med sin elrullstol. Då hade han avverkat 411 km under 34 timmars färd. Det var en upplevelse att se plana söderslätt samt återvända in i skogarnas härader men Hermann har inte tänkt göra om bravaden. Han kan med tillfredsställelse kalla sig världsmästare då ingen annan utfört denna prestation.

VITTJÖ. Visst är det så att krav o förväntningar på vårt hemmalag ökar. Limhamn Bunkeflo skall besegras både borta o hemma med flera mål. Därmed är sex poäng enkelt bärgade? Så enkelt är det naturligtvis inte!

Enegiknippet Hannah Wilkingsson var den som 2017 räddade Vittsjö kvar i damallsvenkan. Utan henne hade allt kul med allsvensk fotboll i Vittsjö varit slut idag!  
Hon gjorde avgörande målet mot Örebro.

Nu är det inte riktigt så enkelt, matchen skall absolut spelas först. Limhamn är definitivt inte ett dåligt lag. Dagsformerna för lagen är enormt viktiga. Alla spelare från båda lagen kommer att ge minst 100%.

KOLMÅRDEN. Med dryga tjugoentusen entusiastiska orienteringslöpare bjöd Kolmårdens branta och krävande berg på en spännande, om än tuff, orienteringsvecka. Världseliten var på plats och gav publiken fina lopp att följa samtidigt som solen lös med sin stekande närvaro. OK Torfinn representerades av sex styckena flitiga löpare, varav hälften av dessa fick uppleva hela veckan och kämpade sig därmed genom alla fem etapperna med endast en vilodag emellan. Bäst gick det för Lennart Erfors som sprang hem nionde platsen av etthundra fullföljande löpare i klassen H65K.

 

Arenan full med löpare o publik under sista etappen av årets O-ringen. Den mest kuperade etappen av dem alla

O-ringen arrangeras på olika platser i landet under vecka 30 varje år. I år började första etappen på måndagen och avslutades på lördagen. För den som inte hade gått på semester än passade det därför utmärkt att åka upp och springa den femte och avslutande etappen. På uppvägen läser vi att den sista etappen ska vara den mest kuperade och krävande av veckans etapper. Heh. Omplanering av tänkt längd på tävlingsbana fick göras. Skribenten själv valde efter en stunds funderande banan ”Svår 5,0 km” istället för den tänkta 7,5 kilometraren. Efter en varm busstur och 1,5 km lika varm promenad ut på tävlingsarenan, 2,5 km till start och sedan totalt 6 km kontroll-letande, var jag rätt mör i kroppen. Fördelen med att endast springa en etapp och dessutom vara anmäld i en motionsklass (dvs inte i tävlingsklass), är att tävlingsnerverna håller sig extra lugna och tillåter bland annat små omvägar på banan för att få i sig några extra klunkar vatten.

 

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Drygt 50 medlemmar från Rotary klubben i Markaryd hade sin utfärd förlagt till Vittsjö och Bjärnum. Informatör i Vittsjö var Ebbe Persson och första besöksmålet var Allsvenska damernas Idrottspark.

Några av Rotaryanerna samlade vid fikabordet i museet Bjärnum.

Färden fortsatte genom tätorten förbi golfbanan i Ubbalt. Kort uppehåll skedde vid Gundrastorp Ekholm dammverk med information om anläggningen samt varggropen som blev skyttevärn! Vid Skansen berättades om slaget vid detta område 1612 och minnesstenen som restes 300 år senare. Bland sevärdheterna fanns den stora statyn över Rysslands härskare Lenin.

VITTSJÖ. Tänk, lilla Vittsjö ligger efter 9 spelade omgångar på tredje plats i den damallsvenska tabellen. Sanning o säga, Vittsjö ”krigar” just nu med Rosengård o Göteborg om täten i tabellen, -att bli svenska mästare 2019! ”Skräll-laget” från Vittsjö, för 8:e året i damallsvenskan, fotbollens finrum, -helt makalöst!

Ikväll behövs minst samma fantastiska publikkrafter som i matchen mot Kristianstad i fredags. Hjälp därför till att buda en riktigt, riktigt, riktigt stor publik till kvällens match! Sen fixar tjejerna segern!

En stor del i lagets framgång finns absolut i den fantastiska ”supporterliga” som reser land o rike runt för att just heja på, o stödja sitt hemmalag.

....Kristianstads-publiken fick se sitt lag förlora mot Vittsjö.

Drygt 1200 Kristianstadsbor fick i fredags se Vittsjö under andra halvlek ganska enkelt vinna över deras favoritlag med 3-0. Vid arenan fanns en Vittsjö-klack på cirka 150 personer som stundtals överröstade allt o lite till! Detta hjälpte helt klart laget till extra krafter och därmed vinst!

Vid Kristianstadsmatchen uppmanade Tomas Mårtensson, tränare för Vittsjö media att speciellt berömma Vittsjös fina hejarklack som han uppfattade väldigt positiv o viktig för laget. Flera spelare vittnade också efter matchen vilken energigivare klackens stöd är när de kommer igång med sina ”hejar-rop”.

VITTSJÖ. Nu på söndag den 4 augusti är det allsång på café Sjöstugan i Vittsjö. Programmet startar klockan 15, skriver Malin Bengtsson.

Det utlovas förutom allsång även solister, lotteri, våfflor och så naturligtvis en överraskning. Arrangör för allsången är Hembygdsföreningens sånggrupp.

incest porn, real incest, incest videos, incest sex porn,porn movies,free porn,free porn movies,sex,porno,free sex,tube porn,tube,videos,full porn,xxx,pussy
Free Porn, hd sex

Porn Watch, Hd Porn,Free Porn,Free Sex Videos

Free Porn

hd sex

watch the best quality sex site.