Nöjesliv

Vid Stickspåret hade vittsjobjarnum.nu riggat upp datorer för att visa hur en artikel läggs in på nätet.

Jonas Brauer hjälpte sin far Claes med det tekniska.

"Portalen" som vittsjobjarnum.nu också kallas sökte fler skribenter, gärna fler från Bjärnum.

För hugade spekulanter bjöds det på fika här.

Enmansteater som roade barnen vid Bäckabro.

EMMALJUNGA. Den nya ledningen för Emmaljunga Folkets Hus har börjat satsningen för att göra verksamheten mer levande och intressant. Den 20 mars blir det Vårmarknad i byggnaden som invigdes 1926. Detta är årets första aktivitet med den nya ledningen. Sen kommer aktiviteterna i följd efter varandra.


Den stora kostnaden för föreningen är installation av nytt värmesystem. Nuvarande uppvärmning med el drar dryga kostnader och dessa ska betalas. Bergborrning kostar också pengar men driftskostnaden kommer att minska ganska avsevärt sedan denna åtgärd är utförd. Nödvändiga renoveringar är på gång.
Allt detta kostar pengar men ledningen för verksamheten hoppas att de planerade aktiviteterna skall ge ett litet tillskott i den magra kassan!

RÖKE KYRKA. En del av boende i Röke församling tog plats i kyrkan tillsammans övriga tillresande från hela häradet. Syftet med samlingen var att lyssna till ungdomarna från Tjernobyllägret i Broby. Kanske inte enbart för att lyssna utan också ge ett bidrag till de stora kostnader som lägret medför.


Ungdomar från det drabbade Tjernobyl underhöll i Röke.

VITTSJÖ. Bänkar och stolar och även en sluttande grässlänt invaderades av lyssnare. Alla hade gemensamma intresset att lyssna på hembygdsföreningens sånggrupp vid Sjöstugan. Över vatten och skoglig omgivning ljöd sången och musiken. Flera möjligheter gavs att stämma in i sångerna och nog blev det allsång.


Sångare och musiker spred både ton och glädje i omgivningen.

Sannolikt är det tionde gången som detta arrangemang sker för att hylla sommaren och glädja besökarna. Nog var det sommar även vid Sjöstugan där sittplatserna efter hand flyttades till solens skugga. I rampljuset fanns sångare och musiker som inte hade så stor möjlighet att söka sig till skuggiga partier.

Proffsiga konferenciern Marie Bengtsson angav både ton och vistexter ur det digra allsångshäftet. Många kända visor spelades av orkestermedlemmarna och sångarna klämde i med sångliga stämmor. Det blev visor om Mitt hjärta, Karl Filips vals och uppmaningen att Pröva vingarna.

VITTSJÖ. Återigen dags för en av sommarens höjdpunkter!

Fredag 12 Juni bjuder Snapphanebygdens Sparbank och Lions barnen i förskolor och klass 1 på gratis karusellåkning på Hassans Tivoli. Dagen fortsätter sedan med olika aktiviteter i Vittsjö.

Lördag 13 Juni är sedan själva huvuddagen med Marknad, Tivoli, Prova På aktiviteter, Uppvisningar och mycket annat.
Flertalet av Vittsjös handlare har öppet minst fram till kl 14.
På kvällen blir det sedan Krogrunda och Sommarfest.

Nytt för året är att Vittsjö Taxi finns i Vittsjö på lördagskvällen, speciella mötesplatser för hemvändare och alla andra arrangeras samt att det blir Sommarfest på Godsmagasinet med liveunderhållning mm.

Programmet finns att läsa på www.vittsjodagarna.se

VITTSJÖ. Sagostunden hos Tomtemor blev väldigt uppskattad. Trängseln i soffan var stor och flera stod på kö.


VITTSJÖ. I år delades scoutfondens sipendie ut till Vittsjö GIK friidrotts ungdomsverksamhet och där speciellt till de allra yngsta. Ingela Lundkvist var glad över att ta emot stipendiet. Detta kommer väl till pass för våra ungdomar.

Ingela Lundkvist och Claes Persson

VITTSJÖ. Mats Jönsson finns på plats och rekommenderar hälsokost från ett företag med anor från 1936.

Bland tjänsterna finns även uthyrning av lägenheter i Turkiet, släp i Vittsjö samt takboxar.

Mats har även ett samarbete med Tomas Gunnarsson och säljer böcker som "Att överlista Jante".


Här finner du både dragningslista och en lista på vilka vinster som finns.

VITTSJÖ. Sista tidens snackis i Vittsjö om vad som skall hända på Godsmagasinet fick idag sin förklaring med presskonferens på Furuliden. Det kommer att bli en sommar full med internationella inslag och som Peps uttryckte det ”Musik man annars inte skulle mött i Vittsjö”.

VITTSJÖ. En av advents höjdpunkter var att åter lyssna till Bygdespelarnas sång och musik vid Julmarknaden i medborgarhuset. Ni är värda all heder och uppskattning. Ett uppriktigt tack inte bara från mig utan säkert lika uppriktigt tack från publiken!
epe

VITTSJÖ. Vid en monter under julmarknaden finns Bo Sigeback från Lions med den populära bollkastningen.

Martin Johansson var en av de som provade att pricka och rasa pyramiden.

 

Även Sven-Erik Henriksson testade pricksäkerheten.

 

VITTSJÖ. Både tomtefar och tomtemor finns nu i Medborgarhuset för att ta emot barnens alla önskelistor.

Ebba Malm, Albin Bernsland-Lindskog och Albin Waldau passade på att lämna sina listor.

Bjärnum. Endast ett fåtal regndroppar föll under lördagen då BGI höll årets Bjärnumskarneval. Kl 13:00 startade karnevalståget som bestod av hela 36 ekipage, som alltid var det mycket folk som kantade gatorna för att få se alla karnevalsvagnarna. Först av alla kom karnevalsdrottningen tillsammans med de andra kandidaterna till posten, sedan följde ett antal vagnar med händelser från företrädesvis lokalanknytning alla med en humoristisk knorr.

 

VITTSJÖ. Rickard Håkansson från Vittsjö visade sig vara rätt man för Lions bollkastning.

Inte en burk stod upp efter att Rickard träffat rätt.

VITTSJÖ. Som planerat anlände Luciatåget 16.45. Hallen släcktes ner och när sorlet avtog hördes sång och musik.

Tåget bestod av drygt 30 lucior och tärnor.

VITTSJÖ. Vi tog tempen på besökarna för att ta reda på hur stämningen är.

- Fantastiskt jobb som ni lägger ner. Tyckte Claes och Karin Ruderstam.

VITTSJÖ. Just nu fyller Christine Zakrisson med kör lokalen med ljuv musik.