Resor

Bildkavalkad från den fjärde september 2007, en fantastisk dag på Island.
Vi startade tidigt med guide och förare ombord på den ombyggda lastbilen.


Utrustad med stora hjul för att kunna ta sig fram på botten av mindre åar.

Åter får vi följa Vera och Erling Thelander på deras resor. Denna gången fortsätter resan i Tyskland del 4. 

Meissen
På vägen hem besökte vi den anrika porslinsfabriken i Meiisen Grundad år 1710 och är den äldsta porslinsfabriken i Europa. Där visades fantastiska porslinsfigurer till fantastiska priser.

I utställningen bör man inte gå runt med handväska eller ryggsäck svängandes hur som helst. På olika stationer demonstrerades hur man bygger upp porslinsfigurer av alla de sorter.

VÄRLDEN. De flesta av oss drömmer nog om att kunna fynda en semesterresa till solen men hur hittar man dessa fyndresor?

De enklaste svaren är nog att vara flexibel, kan man resa när inte 'alla andra' ska iväg så är priserna mycket lägre. Normala fyndtillfällen är efter nyår och fram till sportloven, efter sportlov men i god tid före påsk, efter/före långhelger när många passar på att ta ut några extra semesterdagar för att resa iväg.

Vi som är pensionärer eller har arbeten som tillåter oss att ta semester med kort varsel har naturligtvis en fördel. Nedan kommer jag att visa en del exempel på hur otroligt varierande prisbilden är på resor, det gäller verkligen att hänga med i förändringarna för de kan ske många gånger under en och samma dag. Som alltid är det tillgång och efterfrågan som bestämmer det slutliga priset, sitter resebolagen med många tomma flygstolar/hotellrum nära avresedagen så går priserna ner, när efterfrågan är stor och tillgången mindre så stiger priserna. Det händer att priserna kan gå både upp och ner under själva bokningen!

Åter får vi följa Vera och Erling Thelander på deras resor. Denna gången fortsätter resan i Tyskland del 3.

Bastai
Efter Görlitz körde vi till Bastai söder om Dresden och såg de fantastiska berg o stenformationerna som reser sig rakt upp i luften totalt 194 m över Elbes yta. (Raukarna på Gotland är bara lilleputt i jämförelse ).

Det är ett stort naturområde nära Dresden med många besökare så även till restaurangerna. Svårt att beskriva, kolla på bilderna och på datorn.

 

 

 Dresden
Dresden är omnämnd i skrifterna redan i början på 1200 talet och har i dag över en halv miljon invånare.

Dresden blev under kriget bombat sönder och samman men är nu återuppbyggd så att det ser gammalt ut. Det är nu 4:e gången vi besöker Dresden o Frauenkirche.

1:a gången var kyrkan en ruin, 2:a gången hade man börjat återuppbyggnaden o 3:e gången var den nyligen återuppbyggd men där var så mycket folk så det var svårt att komma till för att se det fina. Denna gång den 4:e körde vi med gps:ens hjälp från en camping i Pirna till Dresden och en parkering som låg på bara 20 minuters promenad till kyrkan. Det ryktas att sonen till en av flygarna som bombade kyrkan skänkte pengar till återuppbyggnaden av kyrkan.

Åter får vi följa Vera och Erling Thelander på deras resor. Denna gången går resan till Tyskland del 2.

Efter Wismar körde vi sydost norr om Berlin mot Polska gränsen sedan söderut mot Görlitz, en lugn o fin färd och några fina campingplatser. Utmed vägen ser vi en hög o lång jordvall som dolde ett brunkolsfält och vid slutet av vallen kom ett lustigt tåg som var så märkligt att jag glömde att ta kort på loket o vagnarna där stod det texten Vattenfall.

Muskau
Muskau park ligger i både Tyskland o Polen båda sidor om gränsfloden Neifse. Den tyska delen är på hela 3.5 kvadratkilometer har även ett fint slott med en massa tinnar o torn med spiror på taken.

Där var parkering för både bil o husbil. Dag 2 skulle vi gå till den Polska delen av parken men när vi gått över gränsfloden hittade vi inte vägen till parken på grund av att det var marknad i byn.

Där var alldeles fullt av marknadsstånd o när vi hittade vägen till parken visade det sig att det hängde kläder m.m. över gångstigen så man inte såg himlen. Dessutom var där sidogator med marknadsstånd.