Resor

BLEKINGE. Färden gick via Hästveda, Näsum till Pukavik sen blev det transportsträcka på E 22: an till Ronneby där resan Blekinge 2 började.

Solnergång,

I Ronneby låg vi på en fin ställplats nere i hamnen alldeles utmed havet o svalkade oss i värmen. Som sällskap hade vi ett antal svanar. Där fick vi även se en livräddningsövning där en kvinna simmade ut i havet och skulle föreställa nödställd. Det kom tre brandmän varav en med våtdräkt, han med våtdräkt fick en lina fäst på ryggen och simmade sen ut till den ”nödställda” sen drog de andra två mannen med våtdräkt o den nödställda till land.

Under Kristihimmelsfärdshelgen var det fint väder för en mini semester varför vi körde via Kristianstad till Trolle Ljungby slott. I slottet förvaras hornet o pipan som enligt sägnen stals från jättarna.

Bilderna ovan från Tredenborg

Vi körde sen på nästan bara 70 vägar så nära kusten som möjligt, vi körde förbi Tosteberga ängars naturområde men på grund av att det var fullsatt på parkeringen så får vi titta på Gullvivorna nästa vår i stället.

Bildkavalkad från den fjärde september 2007, en fantastisk dag på Island.
Vi startade tidigt med guide och förare ombord på den ombyggda lastbilen.


Utrustad med stora hjul för att kunna ta sig fram på botten av mindre åar.

NORGE. Lite bilder från vår första semester med barn o tält.
Vi körde med en specialinredd Saab herrgårdsvagn inredd så att barnen kunde ligga o sova med skydd mellan stolarna så de inte kunna flyga fram vid inbromsning, samt skjutbara gardiner för sidofönsterna så dom i lugn o ro kunde läsa Kalle Anka tidningarna. (Så har man inte barn i bil idag för nu vet vi bättre).

Färden gick först till Norrköping och motellboende, dagen efter blev det besök på Kolmårdens Djurpark för att nästa dag styra kosan mot Stockholm o Märsta för att leverera ett lastbilschassi för påbyggnad.

Nästa natt blev det invigning av tältet i Säter. Färden gick sedan via Ornässtugan och en vattenkälla med kran söder om Leksand till Rättvik. I Rättvik har jag gått på skola i 7 månader så där var mycket att återuppleva o visa för barnen.

Åter får vi följa Vera och Erling Thelander på deras resor. Denna gången fortsätter resan i Tyskland del 4. 

Meissen
På vägen hem besökte vi den anrika porslinsfabriken i Meiisen Grundad år 1710 och är den äldsta porslinsfabriken i Europa. Där visades fantastiska porslinsfigurer till fantastiska priser.

I utställningen bör man inte gå runt med handväska eller ryggsäck svängandes hur som helst. På olika stationer demonstrerades hur man bygger upp porslinsfigurer av alla de sorter.