Resor

NORGE. Lite bilder från vår första semester med barn o tält.
Vi körde med en specialinredd Saab herrgårdsvagn inredd så att barnen kunde ligga o sova med skydd mellan stolarna så de inte kunna flyga fram vid inbromsning, samt skjutbara gardiner för sidofönsterna så dom i lugn o ro kunde läsa Kalle Anka tidningarna. (Så har man inte barn i bil idag för nu vet vi bättre).

Färden gick först till Norrköping och motellboende, dagen efter blev det besök på Kolmårdens Djurpark för att nästa dag styra kosan mot Stockholm o Märsta för att leverera ett lastbilschassi för påbyggnad.

Nästa natt blev det invigning av tältet i Säter. Färden gick sedan via Ornässtugan och en vattenkälla med kran söder om Leksand till Rättvik. I Rättvik har jag gått på skola i 7 månader så där var mycket att återuppleva o visa för barnen.

Bildkavalkad från den fjärde september 2007, en fantastisk dag på Island.
Vi startade tidigt med guide och förare ombord på den ombyggda lastbilen.


Utrustad med stora hjul för att kunna ta sig fram på botten av mindre åar.

Åter får vi följa Vera och Erling Thelander på deras resor. Denna gången fortsätter resan i Tyskland del 3.

Bastai
Efter Görlitz körde vi till Bastai söder om Dresden och såg de fantastiska berg o stenformationerna som reser sig rakt upp i luften totalt 194 m över Elbes yta. (Raukarna på Gotland är bara lilleputt i jämförelse ).

Det är ett stort naturområde nära Dresden med många besökare så även till restaurangerna. Svårt att beskriva, kolla på bilderna och på datorn.

 

 

 Dresden
Dresden är omnämnd i skrifterna redan i början på 1200 talet och har i dag över en halv miljon invånare.

Dresden blev under kriget bombat sönder och samman men är nu återuppbyggd så att det ser gammalt ut. Det är nu 4:e gången vi besöker Dresden o Frauenkirche.

1:a gången var kyrkan en ruin, 2:a gången hade man börjat återuppbyggnaden o 3:e gången var den nyligen återuppbyggd men där var så mycket folk så det var svårt att komma till för att se det fina. Denna gång den 4:e körde vi med gps:ens hjälp från en camping i Pirna till Dresden och en parkering som låg på bara 20 minuters promenad till kyrkan. Det ryktas att sonen till en av flygarna som bombade kyrkan skänkte pengar till återuppbyggnaden av kyrkan.

Åter får vi följa Vera och Erling Thelander på deras resor. Denna gången fortsätter resan i Tyskland del 4. 

Meissen
På vägen hem besökte vi den anrika porslinsfabriken i Meiisen Grundad år 1710 och är den äldsta porslinsfabriken i Europa. Där visades fantastiska porslinsfigurer till fantastiska priser.

I utställningen bör man inte gå runt med handväska eller ryggsäck svängandes hur som helst. På olika stationer demonstrerades hur man bygger upp porslinsfigurer av alla de sorter.

VÄRLDEN. De flesta av oss drömmer nog om att kunna fynda en semesterresa till solen men hur hittar man dessa fyndresor?

De enklaste svaren är nog att vara flexibel, kan man resa när inte 'alla andra' ska iväg så är priserna mycket lägre. Normala fyndtillfällen är efter nyår och fram till sportloven, efter sportlov men i god tid före påsk, efter/före långhelger när många passar på att ta ut några extra semesterdagar för att resa iväg.

Vi som är pensionärer eller har arbeten som tillåter oss att ta semester med kort varsel har naturligtvis en fördel. Nedan kommer jag att visa en del exempel på hur otroligt varierande prisbilden är på resor, det gäller verkligen att hänga med i förändringarna för de kan ske många gånger under en och samma dag. Som alltid är det tillgång och efterfrågan som bestämmer det slutliga priset, sitter resebolagen med många tomma flygstolar/hotellrum nära avresedagen så går priserna ner, när efterfrågan är stor och tillgången mindre så stiger priserna. Det händer att priserna kan gå både upp och ner under själva bokningen!