Artiklar

På Vittsjödagen hälsade jag på Helena och Sigvard Gustavsson från Lilla Frösboholma med hjälpreda Carina Håkansson. De skötte hästrundturen på samhället.

Hästarna "Torptak" och "Torptum" drog ekipaget. Hästarna hör hemma i ett stall på tio inklusive föl.

 

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Under ett antal veckor framöver kommer vi att publicera artiklar från de tio år som gått sedan vi startade "Portalen" eller vittsjobjarnum.nu. Först ut är ett antal artiklar från 2007.

VÄLKOMNA TILL VITTSJOBJARNUM.NU!

Det är med stor glädje och ära jag tar mig friheten att skriva dessa första ord på vår portal.

2.jonas-1.jpgPortalen är ett projekt som jag tillsammans med Lions Club Vittsjö-Bjärnum, arbetat fram under våren.

Alla som vill har möjlighet att bidra. Faktum är också att alla kan bidra. Låt inte datorn vara ett hinder. Det är enklare än du tror att skriva på portalen.

 

Länk till artikel

VITTSJÖDAG REDAN I HÖST?

VITTSJÖ. När första mötet om tätortsbidraget avslutades kunde initiativtagarnas representant från LIONS, Claes Brauer, konstatera att en arbetsgrupp bildats med målet att i höst arrangera Vittsjödagen i samarbete med ett flertal föreningar i Vittsjö.  

lions_002.jpg

Vittsjöborna har ju märkt att det tyvärr inte blev någon Vittsjödag i början av juni 2007 som traditionen bjuder. Alltför sent under året uppmärksammades detta av bl a LIONS men idén att försöka ordna den i höst föddes. LIONS fick uppdraget att förvalta tätortsbidraget. 

Länk till artikel

 

 

Mångubben hänger ovanför trädtopparna, där dinglar han lite på tre kvart där han syns på dagen men nu är de äntligen på gång. Visst var det kyligt idag men vädret får man ta som de kommer och himlen var fantastisk blå.

Konstigt me de hele är ju, att jag upplever som de är lättare denna sidan nyår, kan de vara så att vetskapen om ljusare tider spelar roll omedvetet eller ej?

Vem vet vad och hur.

 

 

Häromdagen fick vi e-post från en flitig läsare (och skribent), personen ifråga hade fått följande e-post från obekant 'bekant'.

"Jag hoppas att detta når dig i tid. Jag gjorde en resa till Odessa, Ukraina och min väska blev stulen med mitt internationella pass och mina kreditkort inuti. Ambassaden är villig att hjälpa mig att ta ett flyg utan mitt pass, jag behöver bara betala för biljetten och hotellräkningarna. Till min förfäran kan jag inte få tillgång till mina pengar utan mitt kreditkort och kontakt med min bank, men de behöver mer tid för att kunna ge mig ett nytt kort. I den här olyckliga situationen tänkte jag fråga om ett lån som jag kan betala tillbaka så fort jag kommer tillbaka. Jag behöver verkligen vara med på nästa flyg. Jag behöver 18,600 kr. Berätta om du kan hjälpa mig genom Western Union eftersom det är det bästa alternativet jag har. Låt mig veta om det är möjligt. Jag ser fram emot ditt svar.

Vänliga hälsningar, Göte"

Hela brevet är ett försök till att orättmätigt skaffa sig extra pengar, information om avsändaren, information om att e-posten används (så man kan skicka mer reklam och mer skräppost till den) med mera.

 

Vackra blomster att vänta på, tur har jag som tål att sniffa, snusa på blommorna vissa av dem doftar ju underbart. Även om snön uteblev så har min jul varit härlig med mat, avkoppling och promenader, själv eller tillsammans har ja försökt o va nyttig. I naturens små gröna rum finner jag mitt lugn även om vinden susar så gör det att min promenad gör mig glad. Men oxå att vara tillsammans med barn o barnbarn ökar mitt välbefinnande rejält. Tänk vilken tur jag har, den glädjen önskar jag flera kunde ha.

Julros och hyacint

Underkategorier

Gert

Historia Emmaljunga