Verum. Nu när vintervilan är över är Verums Fritidsgrupps medlemmar i full färd med årets aktiviteter. Idag söndagen den 26 mars var gruppen ute och rensade en stig från ris och grenar, stigen som är en bit av årets cykeltrim ” Känn Din Bygd”.

Vildsvinens framfart på stigen. (klicka på bilden för större bild i nytt fönster)

Medlemmarna röjer farbar stig.

Årets cykeltrim går lite i nostalgins tecken, öster, norr och väster om Verum. Stora delar är samma som det första trimmet gruppen arrangerade 2006, lite ny sträckning, några nya kontroller, samt den populära ”Ord och Bildletartävlingen”, är det som är skillnaden mellan 2006 och i år.

Under veckan som kommer blir kartor och resterande papper kopierade och den 4:e april samlas gruppen för paketering av årets cykeltrim. Cykeltrimmet pågår mellan den 1:a maj – 31:a augusti, prisutdelning den 3:e september.

Efter paketeringen denna kväll, väntas gruppen även bestämma datum när gruppens båda årliga bouletävlingar, (VM-Boulen och Boulemästaren) skall arrangeras så att intresserade deltagare får veta detta i god tid.

Från torsdagens boulespel

Fritidsgruppens ”Boule och Grillkvällar” startade torsdagen den 23 mars och det kom 13 st. intresserade denna årets första boulekväll. Något som gladde gruppen var att det kom en som inte varit med tidigare men ville deltaga samt lära, och det var något hon snabbt gjorde.

Från torsdagens boulespel

Nu när boulesäsongen startat är det ”Boule och Grillkvällar” varje torsdag med början kl. 18:00 vid boulebanorna i Verum,(om inte vädret sätter stopp). Ni som är intresserade välkomna, har ni inga egna bouleklot låna av oss.

Vi börjar med att lotta ihop lag, spelar 1 – 1½ timme, grillar en korv, lite samkväm, sedan lottar vi nya lag och spelar så länge vi har lust, med andra ord lite social samvaro. Dessa kvällar är det den sociala delen som kommer före tävlingshetsen.

Eva Tuvesson, Elisabeth Nilsson och Linda Holmberg i samspråk vid grillen.

Lite avkoppling innan nästa uppdrag.

Gruppens båda tävlingar (båda singeltävlingar) Verums mästerskapet, och Boulemästaren (för de som är här och tränar) kommer till hösten. Vi hoppas det är fler som vill komma och prova på, det är inte svårt att lära sig detta spel.