Lions i Vittsjö – Bjärnum har som sitt mål att deras utdelade gåvor under ett verksamhetsår skall ha ungefär följande fördelning. 1/3 internationell verksamhet, 1/3 nationell verksamhet och 1/3 hemomkring. Dessutom är vår filosofi att i görligaste mån arbeta ihop de pengar vi delar ut och ej bara stå och skramla med bössor även om det kan förkomma.

Den nationella biten innehåller ett antal beslut som vi i mån av pengar har ”skyldighet” att uppfylla och den var förra verksamhetsåret 41.398,50.  De stora delarna där var Röda Fjädern och Världens Barn.
Den internationella biten var 42.500,00  där 20.000,00 gick till Haiti och 6.000 till Lions syskola i Odari i Nepal där vi ger flickor en yrkesutbildning samt till  3 st. katastroftält. Dessa tält ligger i ett katastroflager i Kristinehamn och kan med mycket kort varsel skickas ut i världen där ”tak över huvudet” behövs.
I Vittsjö – Bjärnum med omnejd delade vi ut 47.280,00. Största enskilda posterna var till Bitte Jacobssons rökkampanj i Bjärnums skola med 20.700, och Ekbackens förskola i Bjärnum med 5.000. Utöver vår ungdomsdiskoverksamhet som kostade ca 6.500 delade vi ut mindre bidrag till ett 10 olika organisationer och verksamheter.
Jag vill passa på tillfället att tacka alla som har sponsrat oss eller på något vis hjälpt oss under förra verksamhetsåret, ty utan er generositet hade våra möjligheter att hjälpa andra varit mycket små.
Leif Thånell
Kassör Lions