Sverige, som ingår i Lions Clubs International, har alltid Sveriges lions motto ”För samhällsansvar o livskvalitet” i fokus.

Vi är ett 30-tal personer, mest män med ganska hög medelålder men också glädjande nog några kvinnor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De flesta känner till att vi är en service/hjälporganisation, faktiskt världens största räknat på antalet medlemmar. Vi jobbar på många olika sätt för att samla in pengar, som vi sedan delar ut till hjälpbehövande, globalt, nationellt o lokalt, och allt når fram.

Vi försöker verkligen också på många olika sätt lokalt leva upp till vårt motto, ”För samhällsansvar o livskvalitet”.

Vi arrangerar ”Vittsjödagen” o julmarknaden, (delvis tillsammans med andra organisationer) driver portalen ”Vittsjöbjarnum.nu” vi arrangerar discon för låg o mellanstadieelever, vi sponsrar Rökfri Duo på högstadiet, delar ut musikstipendiier, deltar aktivt i leaderprojektet osv osv. Listan kan göras lång men mer finns att göra.

Fler kan uträtta mer, vi tar med glädje emot fler medlemmar, gärna från Bjärnum men också från Vittsjö, Emmaljunga, Verum eller Farstorp.

Vi vet också att yngre personer med barn o ungdomar i familjen är väldigt engagerade på sin fritid i  deras aktiviteter. 

Därför vänder vi oss till er med en vädjan om att ni ställer upp i en ”Lionsupporterklubb” där ni utan krav kan göra en insats tillsammans med oss när det passar och ni har tid o lust.

I denna Stockholmifierade/centralicerade värld är det viktigt att alla i våra små samhällen hjälps åt
för att bevara o utveckla landsbygden.

Vi planerar att i höst hålla ett supportermöte för att då utveckla tankegångarna vidare.

Hör gärna av er med ev synpunkter/frågor till någon lionmedlem ni känner eller kontakta undertecknade (eller haffa oss på byn) per telefon; Bert Oredsson 23144, Åke Johnsson 22595, Henrik Ström 10277, Sven-Ingvar Persson  22118.

Bert OredssonDerby Kristianstad Finding your local time... 0 Days Klicka