Bodagarna 2009

 

VITTSJÖ, VERUM. Vi var elva personer som samlades på kyrkbacken i Verum klockan nio söndag 8 maj i ett underbart vårväder, ja det kändes nästan som sommar. Prästen Stefan Dahlström höll en liten andakt över några ord i Psaltaren 23, ”Herren är min herde” och vi sjöng psalm 181.

Sedan startade vandringen mot Vittsjö. Vi var några som fuskade lite för att slippa den branta backen i Kärleksdalen, men vi kom med uppmuntrande ord till de andra som strävade uppför.

Kvinnorna tog täten uppför backen

 

 

 

Sen kom gubbarna, hej o hå

 

Vid tiotiden började det suga i kaffetarmen så vi gjorde en kort paus för att tillgodo se det. I det fina vädret var det fler som vandrade utmed Skåneleden och vi mötte många cyklister som, en del tror vi, var på jakt efter Trimorienteringens kontroller.

VITTSJÖ. Redan nu på lördag den 14 maj startar årets musikkvällar på populära Stickspåret i Vittsjö. Inledande artist är Danne Stråhed med bandet Dynamo. Danne är mannen som i sång hyllat de ”skånsktalande flickorna”, medverkat i ett av Sveriges mest kända dansband, haft flera låter på Svensktoppen och behöver nog ingen mer presentation.

-Nu är han tillbaka på Stickspåret i Vittsjö. Danne var vid sitt besök i höstas imponerad över den fantastiska stämningen i lokalen, den stora och fina publiken och sa redan då, -får jag inbjudan från Lars ”Linkan” Lindkvist så kommer jag tveklöst tillbaka.

-Så blev det. Nu finns biljetter att boka via Stickspårets hemsida. Klicka här.

VITTSJÖ. Efter många år och mil med trotjänaren, Volvo V70:n RSX 954, fick vi ett bra tillfälle att byta till en nyare, bekvämare och driftsmässigt billigare bil.


Vår verksamhet, vars syfte är att vara brottsförebyggande, inte ingripande, drivs med sponsrade medel från företag och privatpersoner i Vittsjö, Emmaljunga  och Verum, med kringliggande mindre byar och landsbygd.
Ett 50-tal (vi kan gärna vara några fler) privatpersoner åker i stort sett varje natt, två och två, utan ekonomisk ersättning, omkring i området efter ett delvis fastställt schema. På så sätt vill vi värna om tryggheten i vår bygd och göra en insats för samhället.
Någon gång under vecka 15 börjar vi köra med vår nya (beg) kopparfärgade Skoda Yeti.
Vår hemsida är fortfarande www.tryggivittsjo.se
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och telefon: 0708 930685.

EMMALJUNGA. Tisdagen den 21 april var det avslutning på bokcaféet i Emmaljunga.
Under läsåret har det varit flitigt besökt och många diskussioner om
böcker, och annat också, har förekommit.
Viveca Johansson är initiativtagare och Karin Blank har bistått med förtäring varje gång.

Denna gång informerade Viveka bl a om uppfräschning av församlingshemmet med ombyggnad av köket, målning och nya textilier.
Sedan gick vi laget runt och inspirerade varandra med bra och spännande böcker till sommarens läsning. Vi ser fram mot nya träffar till hösten igen.

VITTSJÖ. Det kanske inte alla känner till är att Vittsjön är ett av Sveriges bästa fiskevatten vad gäller stor karp. Thomas Nilsson hade i fjol lyckan att fånga en riktig bjässe, en fjällkarp som visade sig väga hela 14 060 gram.

En glad Thomas med sin fina fjällkarp

Monserfisken nominerads till Svenska karpklubben och nu vid klubbens årsmöte offentliggjordes resultaten. Thomas fjällkarp från Vittsjön blev utsedd till 2012 års ”Svenska Karp”. Grattis Thomas till storfångsten!
Samtidigt röstades årets konti-karp fram och det blev Mikael Sandströms majestätiska spegelkarp på 27 200g från Rainbow Lake.