VITTSJÖ Musikanterna kom från norr och väster in i helgedomen i Vittsjö kyrka, spelande Gånglåt från Äppelbo vid den helt lekmannaledda gudstjänsten på Midsommaraftons kväll. Konferencier för de 70 besökarna var Ingegerd Nilsson och de flesta medverkande kom från bygden.

Medverkande vid Midsommargudstjänsten var f v, Inger Bergwall, Ingegerd Nilsson, Karl-Eve Lunnergård, Ingrid Lunnergård, Boel Bengtsson, Malin Bengtsson, Marie Bengtsson, Linnea Hedström och Kerstin Sturesson.

Marie Bengtsson var solist bland annat med Midsommarblomster och vidare var det premiär i Vittsjö kyrka med Sommarpsalm från Åland. Inger Bergwall läste flera dikter och Karl-Eve Lunnergård höll kvällsandakt om ”ljuset”. Flera musikstycken framfördes av Boel, Malin och Marie Bengtson samt Linnea Hedström med fiol och saxofon. Organist var Kerstin Sturesson. På saxofon framfördes Gotländsk sommarnatt.

Blomsterkvast delades ut till de nio medverkande och som utgångsprocession spelades Kullerullvisan. Utanför kyrkan sjöngs Härlig är jorden och besökarna undfägnades med cider och jordgubbar på kyrkbacken.