-Hur kunde ni vara så dum att ni bröt er in i samma klädshop fyra gånger i sträck? - Jo, första gången stal jag en klänning till min fru och sedan har hon tvingat mig att byta den tre gånger

-Varför gick du inte till polisen med den där guldringen som du hittade? - Nä, det stod ju ”Din för evigt” i den.

-Min man blir smittad av praktiskt taget allting, bara han kommer i närheten av det. Han hade knappt börjat på pappersbruket förrän han fick påssjuka.

-Då fru Lindberg kommit in på en sal efter att ha fått sitt första barn frågade hon sin rumskamrat som just fått sitt tionde barn och nu höll på att äta middag. - Vad fick du? - Strömmingsflundra, blev svaret.

-En kvinnlig bilist höll ut vänster hand genom bilrutan medan hon körde men ändå svängde hon inte in på någon sidoväg. En polis som låg bakom henne med sin bil frågade vad hon egentligen menade. -Å, sa hon, jag torkar ju bara nagellacket!-På väg till torget i stan hade bondens häst skenat och lasset hamnat i diket. En granne frågade honom dagen efter: Tänk, är din häst fortfarande så rädd för bilar? - Nej, inte alls. Bilar är han van vid men han fick syn på en annan häst!

-Hur är den nya tjejen på kontoret, frågade Barra. - Precis en sådan flicka som man tar hem till mamma och pappa, sa Jonte. När dom är borta.

-Gästen stack en sedel i kyparens hand och sa: - Kan ni rekommendera något extra gott? Vi har något att fira i dag. Kyparen böjde sig ned och viskade: - Då vill jag rekommendera restaurangen om hörnet.

-Det är kö på lunchbaren. Man trycker på knappar för att beställa och kassörskan ropar upp maträtterna i takt med att de blir klara för avhämtning. Det uppstår oro när rösten förkunnar; - Två kycklingar, en lever!

-Två grisar går och bökar på en sophög. Den ena grisen hittar en konservburk på vars etikett det står ”grisfötter”. Förvånad utbrister grisen: Inte visste jag att det fanns reservdelar!

-Kan du tänka dig, i går fick jag upp en gädda på fjorton kilo. Jaså du, i förra veckan fick jag upp en cykel som hade lyset tänt. Nä, nä det tror jag inte på. Nej men drar du av tio kilo på gäddan så släcker jag lyset.

-Pelle gick in på stationen i Hässleholm och beställde en tur och retur till Vinslöv. Tåget stannar inte i Vinslöv. Nä men det går så sakta förbi Vinslöv så jag tänker hoppa av. Tänker du det behöver du bara enkel biljett.

-Han hade varit på jakt och konstaterade: Visst var det fint att få fälla tre älgar. Men jag hade drömt om att träffa kungen.

-Erik står i spårvagnskön och bolmar på en stor cigarr. Framför honom står en dam i päls. Stå inte så nära att ni bränner min päls, för ni skulle inte kunna betala den. Nej, medger Erik, men jag skulle kunna överta avbetalningskontraktet.

-Man kan utläsa mycket av en persons namnteckning. Ålder, Yrke, egenskaper…… Och i vissa fall även hans namn. -I går sa du Herbert att jag var den kvinnan du väntat på tjugo år, men i dag skäller du för att jag kommer en ynka kvart för sent.

Källa Stora skattboken av Frank Dennis.