VITTSJÖ. Cirka 2-300 personer sökte sig till Skansen i Vittsjö för att fira vårens ankomst. Det hela startade kl. 19,30 med en välkomsthälsning. Bjärnums manskör kom traditionsenligt och sjöng våren till.

Det började med ett trevligt inpass av Fredrik som påminde oss alla om Gustav II Adolfs bravader i det rinnande vattnet nedanför Skansen år 1612. Därefter övergick den cirka 20 man starka kören till skönsång. Som tack fick var och en av sångarna en gul ros.

Bålet tändes och Arne ”Grus” Perssons välbekanta och välljudande stämma bjöd oss på musikunderhållning av hög klass. Vårtalet höll Karl-Eve Lunnergård. Han talade kort om Vittsjös historia på platsen och berörde situationen runt om i världen. Det var ett väl avvägt och upplysande tal som säkert uppskattades av de flesta. Han bad oss alla att utbringa tre leven. Först ett göingeleve för våren därefter ett fyrfaldigt leve för våra fotbollstjejer och slutligen ett göingeleve för Sverige. Det avslutades med att vi gemensamt sjöng nationalsången under ledning av Arne "Grus" och Gösta Kållberg.

Arne ”Grus” övertog åter mikrofonen och fortsatte att sjunga fram till dess att det blev dags för det avslutande fyrverkeriet.

Derby Kristianstad Finding your local time... 2 Days Klicka