Vittsjö. Hemmalaget hade inte lyckans gudinna på sin sida då turneringen i frågesport mellan MHF-avdelningarna av gjordes i MHF-stugan i Gundrastorp. Denna turnering mellan närliggande avdelningar har pågått i flera årtionden och nu var det Bjärnum- Vittsjö avdelningen som var värd. Med minsta möjliga marginal hade laget från Hässleholm Fortuna på sin sida vi slutsummeringen.


Laget från Hässleholm som segrade i frågesporten. F v Sven-Ingvar Bengtsson, Karin Svensson, frågeledare Jan Berlin samt Lars Löfqvist.

 

Frågeledare var Jan Berlin från Röke sockengille. som hade sammanställt frågor från ”hela världen” från bibelfrågor till gamla Svenska måttenheter. Lagen hade 24 x 3 frågor att besvara och till en början var betänketiden en minut men ändrades senare till 90 sekunder för att gnugga geniknölarna ännu intensivare. Striden om segerplatsen pendlade hela tiden mellan Osby och Göingemetropolen Hässleholm och det var först i slutkampen som Hässleholmarna lyckades segra med minsta möjliga marginal, varför utslagsfrågor inte kom till användning.  I halvtid var det välbehövlig paus för fika.
Resultatet blev att laget från Hässleholm gick segrande ur kampen med 56 poäng följd av Osby med 55 poäng. Hemmalaget hade några futtiga poäng lägre! Laget från Hässleholm tog åter hand om vandringspriset och hederspriser från det välsorterade prisbordet delades ut till alla deltagare.