Han ställde in plog och traktor, packade sin väska och for till Göteborg för att söka jobb på en båt. Snart var han anställd som jungman på en större båt och hela havet med omkringliggande länder låg öppet framför den äventyrslystne ynglingen från Lundsgården. Atlantångaren lade ut och besvikelsen var nog stor då den allra första färden gick till Sölvesborg!

Med tiden blev det längre turer och första stora mål blev Kapstaden och med kartan i handen lokaliserade han denna hamnstad till södra Afrika! Då var han ute på de stora vattnen och en storm gick väl an men orkanen ställde till det i magtrakten hos den unge jungmannen. Efter flera dagars ofrivillig fastande kom han slutligen att känna fast mark under fotsulorna. Maten smakade åter bra.

Så hade då jungmannen fått känna på sjömanslivet och ville ha lite mer fast underlag att vistas på. Färden ställdes till Amerika där han tog plats på förarsätet på en skördetröska och skördade vida områden på den Amerikanska prärien.

Sopplunchen inleddes givetvis med soppa och av avslutades med duettsången som passade bra. Hälsa dem där hemma…Derby Kristianstad Finding your local time... 3 Days Klicka