VITTSJÖ. Det var ett ganska stort antal ungdomar som sökt sig till Vittsjö skytteförenings lokal för att prova på luftgevärsskytte.

Nelly Swane från Tyringe tyckte det var kul med skytte

Med god hjälp av eldsjälarna Jonas Olsson och Anders Larsson, som lugnt förklarade hur man skall rikta och avfyra var det flera ungdomar som fick ”blodad tand”. Jonas var inte förvånad över att det inte bara var ungdomar från Vittsjö som kom under eftermiddagen. Vi har flera medlemmar som kör väldigt långt för att delta i våra tävlingar.

Axel Rosén koncentrerar sig och lyckas skjuta jättebra

Föreningen bedriver en omfattande skytteverksamhet. Man bedriver sin verksamhet både i skjuthallen i klubblokalen och vid sin skjutbana lite utanför Vittsjö. Vid skjutbanan skjuts Kpist, gevär, korthållsgevär och pistol. Jonas berättade att men nu även skjuter luftgevär på längre håll, faktiskt ända upp till 300 meter. Detta är naturligtvis kraftigare luftgevär än dem man använder i klubblokalen. Snart kommer Anders att ha lagt upp klubbens aktiviteter i www.vittsjobjarnum.nu kalender. Här kommer att framgå när vi har öppet för olika skjutningar.

Både nu på onsdag och på torsdag kan man prova på att skjuta luftgevär eller luftpistol i Vittsjö skytteförenings lokaler. Tider finns i sportlovskatalogen.