LAS PALMAS. Att lämna Malmö Airport i vinterlandskap och tvåsiffrigt antal minusgrader kändes lyxigt – precis vad Vittsjö GIK Friidrottare behöver för att vässa formen och samtidigt umgås 18 timmar om dygnet.


Arenan Estadio är bokad från kl 09.00 – 11.00 samt 16.00 – 18.00 varje dag och det är bara ösregn som kan hålla oss ifrån träningsanläggningen. Upplysningsvis regnar det i snitt 16 dagar/år så ännu har vi klarat oss från detta otrevliga väder.

Mängden mjölksyra steg oss upp över öronen ibland och nästa pass fick innehålla mindre löpintervaller och mer åt ett styrkepass.

Att få träna på samma arena som OS- medaljörer inspirerar till drömmar om nya personbästa under den härliga tävlingssäsongen som väntar under maj till september.


Släggkastarna hyrde bil och for till Puerto de la Cruz då släggkast inte är tillåtet i Las Americas.

Två dagar med ca 120 kast fördelat på 2 aktiva resulterade i blåsor i handen trots slägghandske. Men kvaliteten på teknikpassen var de absolut bästa.

Vis av erfarenhet lägger vi alltid in en träningsfri dag med aktiv vila på ett vattenland för både barn och vuxen. På SIAM-park har de byggt ut med två nya attraktioner och med vitnande knogar för att hålla sig fast ”i båten” och mycket ”kill i magen” var det ett gäng friidrottare som njöt av aktiviteten.

Teneriffa erbjuder ett gigantiskt utbud av restauranger och varje kväll släntrade ett gäng hungriga friidrottare ”ut på stan” för att fylla på energidepåerna med nya kolhydrater och protein och en och annan glass slank ner i bara farten.
Mellan 22 och 31 grader i luften och med många härliga timmar på träningsarenan och i poolen borde det vara en enkel match att somna in. Men allt för många turister hade en helt annan dygnsrytm än vad vi hade så nästa år kommer vi att välja bort detta hotell mitt i värsta nattklubbs miljö.
Det är ett sammansvetsat gäng som nu flyger tillbaka till Sverige. I träningsryggsäcken har vi många roliga minnen och upplevelser och vi planerar redan för nästa träningsläger. I ryggsäcken vilar även en orörd förbandsväska så vi är alla fantastiskt nöjda.