VITTSJÖ. SPF Snapphanen hade sitt månadsmöte den 10/4 i Blå Salen, Vittsjö. I ordinarie ordförandens frånvaro höll Anne-Marie Ström i trådarna och meddelade aktivitets- och föreningsnytt. Vi förspordes att Johannes Brost kommer till Vittsjö den 12 april. Han kan då ses i Allaktivitetshuset med sin omtalade föreställning ”Limpan”.
Den 24 april blir det en utflykt till Hässleholm för bowling. Avfärd kl.10.15 från Bäckabro . Vi åker i egna bilar.
Den 4 juni genomför vi en utflykt med buss till Skottorps slott och gårdsmejeri. Lunch på ”Gröna hästen”.  Avfärd från Bäckabro kl. 09.30. Utfärden gör vi gemensamt med PRO.

Eftermiddagens begivenhet var mötet med damerna Anita Larsson och Ulla Andersson. De mannekängade och bjöd oss en kavalkad i kläder från 1950-talet och ytterligare c:a 60 år bakåt i tiden.

Mormors tid således. Men även plagg från tiden då Mormorsmor levde visades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På ett avspänt och trevligt sätt fick vi njuta av sömmerskornas konst från tiden.

 

Tillgången på symaskiner var nog ytterst begränsad vid den här tiden. Äkta handarbete således.

De olika som visades kommer ur egna samlingar. Vi tackar de båda damerna för ett fint framträdande.

Som vår ”hälsominister” delade Anne-Marie ut ett blad betitlat ”Doktor

Elsas bästa råd!”. Där redovisas 7 punkter för hur vi skall bibehålla vår goda hälsa och omhulda vår kropp.  Punkten 4 - ”Förränta ditt sociala kapital – en hälsobringande faktor”- noterades med särskilt gillande av skribenten. Uppmaningen åtlyddes genast då samvaron blev en trevlig stund tillsammans med glada och nöjda pensionärer.
Den 8 maj ses vi förhoppningsvis igen och då underhåller bland annat paret Ruth och Gösta Lundstedt med sång och musik. Väl mött då!