VITTSJÖ. Årets andra kyrkresa med privatbilar var förlag västerut till Brunnby och Jonstorp kyrkor med Ingegerd och Rolf Nilsson som färdledare. Färden avslutades med gemensam måltid på Tunneberga gästgivargård där också tidigare i Emmaljunga boende Arne Johansson mötte upp.

Några av kyrkans resenärer lyssnar till information om Jonstorp kyrka.

I Brunnby kyrka blev det en föreläsning om hela kyrkans historia. Kyrkan är byggd i etapper med vinklar och vrår i hela helgedomen. I de valvrika målningarna från 1400-talet fanns tämligen många helgon avbildade från den katolska tiden. Flera av dessa helgon har sina namnsdagar i vår nuvarande almanacka.

I Jonstorp kyrka som är en av de större i trakten var det församlingens kamrer som på ett ledigt sätt berättade om denna helgedom. I kyrkan fanns även ett relikskrin med olika fragment från den katolska tiden. Kyrkan är som bekant belägen intill havet och därför fanns det flera skepp med hissade segel i de båda kyrkorna.

Färden fortsatte till Tunneberga Gästgivaregård för måltid.

Ett par resenärer vid matbordet i Tunneberga gästis.

Dit till platsen hade även Arne Johansson, Skäret infunnit sig. Arne Johansson är systerson till legendariske Harold Persson i Emmaljunga och många bekantskaper förnyades under samlingen.
Ytterligare kyrkfärder planeras om någon månad.