VITTSJÖ/BJÄRNUM. Den 16 april avhöll Bokbindarna sitt årsmöte och valde medlemmar att driva den här lilla föreningen vidare. Det är en förening med god ekonomi och mycket gott renommé. Den har funnits sedan 1986. Det var några intresserade som bildade klubben med Eric Gustavsson och John-Åke Nilsson i spetsen. Lokalen då var Hemgården, som bytts till Vittsjö Bibliotek. Klubben är ansluten till Studieförbundet Vuxenskolan.   
Varje tisdag och torsdag under den mörkare halvan av året hittar du några glada och trevliga entusiaster en trappa upp på Vittsjö Bibliotek. Kreativiteten är stor bland dessa, som förstår värdet av att göra något själv och därtill med händerna. Tämligen ovanligt i dessa tider då vi nästan bara nyttjar maskiner, datorer och mobiler. Man binder inte bara böcker. Vi lagar dem också. Dessutom får fantasin flöda fritt. Det finns så mycket man kan göra av papper och papp när man använder verktyg som knivar, linjaler, skärmaskiner och papperslim.
Medlemskadern är idag sjutton glada entusiaster av båda könen. Konstnärligheten och känslan för form varierar men resultatet blir mestadels klart godkänt. Och godkänt är det, hävdar jag, när du själv är nöjd. Vi kan åstadkomma mycket mer än vad vi själva tror.
Kom och besök oss när vi startar igen i september. Vi har även varit med vid julskyltningen i Allaktivitetshuset i Vittsjö på 1:a advent. Där visar vi hur vi jobbar och vad vi åstadkommer. Alla kan vara med och lära om ett mycket gammalt och fint hantverk. Du är välkommen.