FARSTORP. På söndagen gav Lena- Maria Klingvall, en på flera sätt, fantastik konsert i Farstorps kyrka. Lena- Maria, som kommer från Habo i Västergötland, startade med ett mäktigt framförande av Amazing Grace. Under den nästan två timmar långa konserten, kom Lena- Maria därefter att trollbinda publiken, både genom att framföra sånger och genom att berätta om sitt enastående liv.

Hon berättade bland annat att hennes stora genomslag kom efter att hon varit med i SVT ”Här är ditt liv”. I detta program, presenterades hennes envishet, att trots mycket svårt handikapp övervinna alla dessa svårigheter. Lena- Maria är född utan armar och dessutom med ett handikappat vänsterben. Trots dessa svårigheter var Lena- Maria en framstående simmerska, vilket bland annat innebar att hon deltagit i svenska landslaget.

Lena- Maria som nu är drygt 40 år, är idag förutom inom musiken känd även som författare, målare och föredragshållare.
Hon berättar, att efter Tv programmet ”Här är ditt liv”, uppmärksammades hon förutom i Europa även i Asien. Detta kom att innebära många turnéer bland annat i Japan. Ett land som idag ligger henne varmt om hjärtat.

Lena- Maria framförde ”O store Gud” på ett annorlunda sätt, första tredjedelen på Japanska, nästa del på Engelska och avslutade på Svenska. Därpå bjöds publiken på ett enastående och varmt framförande av ”Morning has broken”.

Under en del där Lena- Maria berättade om sitt liv, pekade hon på att hon fått väldigt mycket av sin positiva inställning av sina föräldrar. Hon raljerade även lite över oss svenskar. Det får idag inte heta handikappad, utan det skall heta ”funktionsnedsatt”, inte hellre ålderdomshem duger, utan skall vara ”äldreboende”. Lena- Maria frågade med all rätt, vad är skillnaden? Är det kanske bara ”finare” ord.

Lena- Maria pekade även på ordet ”handikappad”, vad innebär detta egentligen? Är det att vara ”höjdrädd”, eller att inte tåla mjölkprodukter, eller.... Hon pekade på synliga och osynliga handikapp. Slutsatsen blev att Vem, handen på hjärtat, har inte ett så kallat handikapp!

Lena- Maria berättade därefter lite om sin senaste bok ”Vägra drömma”. I boken pekar hon bland annat på att vi som människor är väldigt olika. Hon manar även oss till att våga ge beröm, komplimanger och att uppmuntra. Detta är något som vi svenskar är väldigt dåliga på menar hon.

Lena- Maria avslutar kvällen med att på ett enastående och fängslande sätt framföra sången ” You raise me up”. Detta innebar naturligtvis stående ovationer från publiken i den fullsatta kyrkan.