VITTSJÖ. Det var en jämn ström av kunder som besökte Snapphanebygdens Sparbank under måndagen. Anledningen var naturligtvis att banken öppnade ett nytt kontor i Vittsjö. Flera fanns också på plats för att med blommor välkomna banken till orten.

Johan Birgersson, Jarl Nilsson och Cecilia Danielsson klipper invigningsbandet

En jämn ström av nya kunder besökte banken......

Från måndagen finns nu Snapphanebygdens Sparbank på tre orter, förutom huvudkontoret i Bjärnum finns banken sedan tidigare i Visseltofta och från måndagen också i Vittsjö.

Banken är naturligtvis en så kallad fullservicebank med allt vad detta innebär. Här finns förutom den värdefulla personliga servicen och internet/ mobiltjänster även företagstjänster, familjejuridik, placeringsrådgivning, försäkringsförmedling även samarbete med fastighetsbyrån. Detta innebär att kunden kan få service i allt från låneärenden, placerings- försäkringrådgivning, fastighetsaffärer till juridiska frågor och skatteärenden, säger Jarl Nilsson som är chef för kontoret i Vittsjö. Förutom Jarl så är det Cecilia Danielsson och Johan Birgersson som arbetar på kontoret i Vittsjö.

Det känns bra nu, säger Anders Thorsson, VD för Snapphanebygdens Sparbank. Det kommer att bli mycket jobb den närmaste tiden. För att kunna ge de nya kunderna en riktigt bra service har vi därför förstärkt personalstyrkan den närmaste tiden, fortsätter Anders.

Mycket av bankens vinster kommer att stanna i bygden. Det finns redan flera exempel på där just Snapphanebygdens Sparbank finns med som antingen Huvudsponsor eller som Sponsor. Banken finns bland annat som huvudsponsor åt såväl Vittsjö GIK som åt Bjärnums GIF. I Bjärnum heter ju inte för inte idrottsanläggningen just Sparbanksvallen. Därutöver delar banken årligen ut en stor summa pengar även till mindre föreningar.

Anders Thorsson VD för banken och Lars Lindbeck ordf i huvudstyrelsen var nöjda med dagen

Snapphanebygdens Sparbank är duktiga på att finansiera småföretag, säger Lars Lindbeck, ordförande i bankens huvudstyrelse. Jag är övertygad om att detta på sikt kommer att generera fler arbetstillfällen till bygden, säger Lars. Sedan en tid tillbaka finns i styrelsen representanter från samtliga tre orter. För Vittsjö är det Stefan Larsson och Kennet Aronsson, avslutar Lars.

Anders Thorsson avslutar intervjun med att tillägga att banken åter kommer att arrangera en konsert i Vittsjö kyrka under november.