VITTSJÖ. På tisdagskvällen samlades gänget som står bakom de senaste årens både Vittsjödagar och Julmarknader i Vittsjö. Som vanligt kommer marknaden att gå av stapeln den Första Advent och även i år är platsen vid Medborgarhuset.

Man märker att det har börjat infinna sig en hel del rutin i gänget. Alla i gruppen har olika roller och vet vad som nu väntar i form av en massa ideellt arbete.

Under kvällen tittade gruppen bland annat på den utvärdering man gjorde efter Julmarknaden 2013.
-Vi skall försöka få hit lite fler Knallar och Hantverkare. Vore trevligt om några Knallar med varor som bröd, korv och kanske sill kunde komma, säger Per-Magnus Krahner som är gruppens ansvarige för just Knallarna. Har du som läser detta några tips får du gärna höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller direkt till Per-Magnus.

Som vanligt kommer alla förskolor i Emmaljunga, Verum och Vittsjö att få en slant av Lions för att kunna tillverka juldekorationer. På fredagen den 28 november är det sen dags för barnen att komma till Medborgarhuset för att klä sin alldeles egen gran.

-Ambitionen är att både Tomtemor och Tomtefar skall finnas på Julmarknaden även i år. Naturligtvis finns de på plats för att kunna ta emot barnens önskelistor. Även i år kommer ett stipendie ur scoutfonden att delas ut, säger Ingemar Nilsson.

Gruppen välkomnar fler föreningar att engagera sig i Julmarknaden. Kanske med något kul för barn. Skulle din förening kunna bidra med detta, avslutar Nils Hansen.