VERUM. För tio år sedan kom Bengt Troedsson med förslaget att ordna ett cykeltrim med intressanta platser att besöka. Detta var något som Verums Fritidsgrupp fann intressant och vi började genast med planeringen.

Bild: planeringsmöte inför årets trim

I år arrangerar Fritidsgruppen cykeltrimmet ”Känn Din Bygd” för 10:e gången. Som namnet antyder så vill gruppen att man skall lära känna sin bygd genom detta trim. Varje år lägger gruppen ner mycket arbete med att hitta kontroller av historiska och intressanta platser samt att skriva lite om dessa. Detta har blivit mycket uppskattat.
Även i år har vi hittat några vägar och kontrollplatser som vi inte tidigare besökt, bl.a. ”Ormstenen”, ”Ryssoljestenen” och ”Spelmanssoffan”. Det är flera av medlemmarna som har stor kännedom och utser platser, men vi tar även in hjälp av andra för information om kontrollerna och dess historia som t.ex  av Lennart Nilsson, Sparrarp.

Bild: Paketering av trimpaket.
Totalt 8 st. blad. Karta, bilder, 3 st. startkort samt infoblad.

Cykeltrimmet pågår mellan den 1 maj till 27 augusti då startkorten skall vara inlämnade. Prisutdelning söndagen den 30 augusti.
I startpaketet, som kostar 50:-, finns ett startkort med 36 st kontroller där man måste besöka och anteckna kontrollbokstaven vid minst 30 för att få vara med om utlottningen av 2 st cyklar, en i damklassen och en i herrklassen, samt i övrigt ett stort prisbord med ett hundratal övriga vinster.
I startpaketet ingår även en ”ord och bildletartävling” där det gäller att hitta motivet vid 7 st. av kontrollerna och bilda ett ord med bild och kontrollbokstäver .
Den tredje tävlingen som det går att delta i och som följer med startpaketet är ett startkort till en enkel individuell 5-kamp den 30 augusti då prisutdelningen av detta cykeltrim äger rum
Trimpaket kan köpas från 1 Maj hos gruppens medlemmar i Verum samt hos följande:
VITTSJÖ: ICA-Nära Vittsjöhallen
OSBY: XL-Bygg
FARSTORP: Sparbanken Göinge
BJÄRNUM: Industriservice AB
HÄSTVEDA: Christensens Bygg o Foder AB

Bild: Tillverkning av kontroller.
Klistra text, skriva kontrollbokstav samt plasta in.