VITTSJÖ. Dan Stråhed, mer känd som Danne Stråhed är född den 12 juni 1956 i stadsdelen Kirseberg i Malmö, sedemera dansbandsmusiker, artisten och låtskrivaren Danne.

Redan som tonåring tog han klivet in i bandet The Chinox vars övriga medlemmar bestod av Bo Stråhed, Allan Dittrich, Kent Kruse och Henri Saffer. Danne spelade klaviatur och var på den tiden sångare i bandet. Efter åtta år med The Chinox startade han popbandet Änglabarn. 1981 gav de ut LP:n ”Sista skriket” och gruppen fick ett rejält genombrott då de var förband till den engelska rockgruppen Queen.

Efter en tids uppehåll från musiken blev Danne Stråhed 1983 erbjuden att vara med i det etablerade dansbandet Wizex. Han tackade ja och förblev sen Wizex manlige sångare under 13 år. 1996 bestämde han sig för att satsa på en egen solokarriär. Debutalbumet ”Solosång” blev en succé, inte minst tack vare låten ”La de leva” som hamnade på Svensktoppen.
Säkert kan alla låten ”När En Flicka Talar Skånska”. Att Danne idag räknas som en av Sydsveriges allra mest populära artister är ingen överdrift. Denne malmöpåg finns på Godsmagasinet i Vittsjö den 27 juni.
För mer info om ”Stickspåret” klicka här!