“Det brinner jag för…”

 

EMMALJUNGA. Det som ligger Maria Yrsa Rönneus 47 år varmt om hjärtat är natur, djur och trädgården. Konsten har varit med länge och i den finns ofta både natur och djur. Akvarell och trädgård hör ihop där färgerna blandar sig likt blommor och grönt i tavlorna. Ofta göms något smått att upptäcka i tavlorna som är mycket detaljerade, näst intill petiga, enligt Maria själv.

Skator i akvarell

Maria Yrsa Rönneus, ”ars ronnei” (som är latin och betyder Rönneus konst) presenterar sina verk på sin hemsida: arsronnei.wix.com/arsronnei, men har också visat sina verk på utställningar i bland annat Strömsnäsbruk, Romelegården mm och nu till helgen 1 – 2 okt och 8 – 9 okt är hon med i Nordskånska Konstrundan. Då öppnar hon sin ateljé i Emmaljunga för besökare. Vidare väntar ”Konst i advent” 27 – 28 nov i Malmö och hela april nästa år finns hon på konsthallen i Markaryd.Men det är inte bara akvarell hon målar. Periodvis ägnar hon sig åt oljemålning och experimenterar med olika uttryckssätt, såsom tavlan på bilden med utskuren masonit och färgtryck på duk.

Björkstammar i olja

Färgtryck på duk ovanpå utskuren masonit

Inför framtiden hoppas Maria kunna leva på sin konst trots att hon har problem med hälsan och aldrig kommer att bli helt frisk. – ”Jag kämpar på och ger inte upp”, säger hon fastän hon inte vet hur det är från dag till dag.

-”Konsten är det som händer i mötet mellan betraktaren och konstverket” -säger Maria, och jag kan lova att hennes konst både kan beröra och beundras.

Väl värt ett besök under Konstrundan!

Top