MALMÖ. Som ombud för Malmö Opera blev 2 personer ur Vittsjö-Bjärnum Teaterförening - en del av Riksteatern (vi heter så numera enligt direktiv från Riksteatern), bjudna på vårkonsert torsdag 23 maj.

 Foto Christoffer Lomfors

Teatersalongen var fylld av åhörare, så det var inte bara Christel och jag Anita som var där. Vi fick höra pärlor ur kommande säsong 2019/20. Malmö Opera fyller 75 år i år så det kommer att bli en jubileumssäsong.

Konferencier Sara Lehman lotsade oss med säker hand och humor genom föreställningen där vi fick höra stycke ur ”Höstsonaten” en opera i två akter, Mozarts Requiem där dansare, sångare och musiker sveper in dig i mörker, jubel, sorg och tacksamhet. Tosca Puccinis Opera stod också på programmet liksom ”En Midsommarnattsdröm” där Malmö Operas barnkör medverkade. Allt detta och mycket mera kommer under säsongen framföras på Malmö Opera.

Det kommer också att genomföras en Jubileums turne ”Vår bästa tid” där Rickard Söderberg, Saara Rauvala, Caspar Engdahl och Kristine Nowalin kommer att medverka.Och i Malmö, Lund, Eslöv, Lomma, Kävlinge, Staffanstorp och Vellinge kommer det en lastbil fylld av teater. Det är Musikalartisterna Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Linden som med personliga anekdoter presenterar sina favoritlåtar och musikalpärlor.

Som avslutning på kvällen öppnades dörrarna ut mot foajen och där stod Malmö Operakör och sjöng det svenskaste som finns Sommarpsalm, Otroligt stämningsfullt.

Men glöm nu inte bort att den 20 september har vi alla i Vittsjö möjlighet att ta del av en presentation av Malmö Operas kommande säsong. Malmö Operas välbekanta solister Emma Lyren och Conny Thimander kommer till Vittsjö. Vi får följa med på en teatralisk, musikalisk och magisk resa genom de olika uppsättningarna som Malmö Opera sätter upp 2019/20.