VITTSJÖ. Som traditionen bjuder, ”helgen före midsommar”, är det dags för Vittsjödagen, nu för 12:e året i rad. I år infaller alltså Vittsjödagen den 15 juni.

Arrangemanget genomförs av föreningen ”Vittsjögruppen” med Sebastian Johansson, Kristian Blåsol och Maria Magnusson i täten.

 Vid en pratstund med Sebastian berättar han att årets Vittsjödag i stort sett följer tidigare mönster. 

Glädjande är att responsen från knallar är stor, vi har faktiskt tvingats tacka nej till några för att inte ha för många med samma varuutbud. Roligt är också att ett antal företag anmält sig och kommer att visa upp sina sortiment. Naturligtvis finns även i år Hassans Tivoli på plats med alla sina åkattraktioner. De startar faktiskt upp sina karuseller redan klockan 15 på fredagen och kör fram till kl 19. Naturligtvis är allt sedan igång under hela Vittsjödagen på lördagen.

Marknaden genomförs under lördagen med som vanligt en massa varor av olika slag. Naturligtvis har de lokala affärerna i byn öppet och flera har signalerat att de kommer att ha extra fina erbjudanden just under Vittsjödagen. På plats finns även ett antal föreningar som passar på att visa upp sig och därmed göra reklam för sin verksamhet.
Strax efter lunch kommer både webbtidningen vittsjobjarnum.nu och Lions att dela ut stipendier vid Godsmagasinet. Jag har förhoppningsvis ett par nyheter på gång men avvaktar just nu svar från berörda, säger Sebastian.

Hur ser du på Vittsjödagens framtid? Vi har redan lite tankar på vad vi vill göra under Vittsjödagen 2020. Glädjande finns idag fler som är intresserade av att vara med och utveckla arrangemanget, avslutar Sebastian Johansson.

Inom kort kommer ett programblad att publiceras. I bladet beskrivs lite av vad som kommer att finnas under Vittsjödagen 2019.

 

Derby Kristianstad Finding your local time... 0 Days Klicka