BJÄRNUM. Det blev rekord både vad gäller antal fordon och publik vid den 10:e Motorhistoriska dagen i Bjärnum. Klarblå himmel och mängder av fordonsentusiaster strömmade till under hela dagen.

Östen Krantz, Åke och Jan Karlsson, alla bil och mc-entusiaster, är de som för 10 år sedan startade upp meetinget. Det startade lite försiktigt men har nu efter 10 år vuxit till en välkänd och aktad träff. Träffen lovordades av flera jag pratade med, inte minst genom det trevliga mottagandet och den fina organisationen. Platsen vid Åke Karlssons bilverkstad gynnar även publiken som enkelt kan gå mellan fordonen som finns uppställda utomhus eller besöka en fordonshall med massor av främst Opel-bilar av äldre årgångar. Mat, dryck och glass fanns naturligtvis på platsen.

Start för mötet var satt till klockan 9, men en god stund tidigare rullade de första in med sina bilar. Sedan bara fortsatte bilar och motorcyklar att anlända. Personalen med uppgift att försöka ställa upp fordonen helst efter fordonsmärke hade det riktigt svettigt.

Efter två timmar fanns inte kvar mycket utrymme för fordon, men det löste sig genom lite improvisation. Dessutom var det så att några besökare efter att snackat med likasinnade, beskådat alla uppställda fordon, fikat eller passat på att äta, valde att köra vidare. Därmed uppstod välkomna luckor efterhand för de som kom senare.

Hur skall jag lösa plats för de minst 30 Porsche som kommer om cirka en timma, säger Jan Karlsson. Vi får börja ställa bilar även utmed vägen, det löser sig säkert, fortsätter Jan.
Nu är det 10:e året vi arrangerar mötet, så vi är kända i motorkretsar idag. Dessutom gick vi i år för första gången även ut på Facebook, kanske därför det kommit så många, även långväga gäster, fortsätter Jan Karlsson.

Här följer ett antal bilder från den Motorhistoriska Dagen i Bjärnum:

 

Naturligtvis hade SAAB en egen avdelning

Arne Hallenborg från Vittsjö med sin IFA Z70 från 1956

Kromet blänkte i dess nos....

Opel GT

Claes-Göran Wilke med sin Mexico. Anders Karlsson hade en SAAB V4 utställd

..en Morgan

och en gammal Ford