VITTSJÖ. Med min mobil så passar jag på att fotografera/plocka sju sorters blommor med mig när jag sakta promenerar hem. Underbar tid just nu när naturen står i full blom. Idag är denna bukett nyplockad med olika sorters blommor men imorn finns det säkert andra sorters som nån annan har plockat och satt ihop till en midsommarbukett. Det finns många olika sorter i vår herres hage, så passa på nu.

Den första blomman på min väg hem är en närbild på en vacker krysantemum i skira färger, ser nästan ut som de är handmålade små Kron/blomblad, vackert o skirt i naturens gröna färg. Odlad är den kanske i ett växthus men den får vara med i midsommarbuketten ändå.

Den andra blomman står där så vackra i rabatten ner utmed vägen med många andra blommor som öser ut sin vackra färg, man kan ju bara bli betagen i dess klara blåa nyans. Blå svärdslilja tror jag visst att den heter, kanske har den flera namn.

Tredje blomprakten är faktiskt en buske som går under namnet doftjasmin. O visst doftar den underbart, passar kanske bäst ute eftersom den har en kraftig doft. Inte alla som tål blomdofter men jag gillar när blommor doftar.

Vidare på min promenad så kommer ja till ett prakt exemplar av ett gullregnsträd/ buske, som just nu lyser med sina vackra klasar av blommor. Efter blomningstiden så avvecklas blommorna och blomklasen blir till ärtskidor, giftiga förstås. Men man kan inte äta alla sorters blommor, även om den inne trenden är just nu.

Längre fram kommer det en härlig ljusrosa blombuske som kallas för skönhetsbuske, inte fy skam den heller. Underbara små blommor i olika nyanser i rosa färg, lyser upp tillvaron för mej och kanske andra förbipasserande stannar till och tittar lite närmre. Den håller att tittas på.

Nästan hemma och den sjätte blomman i min midsommarbukett den kommer ja till nu, en härligt gul daglilja som doftar lite lagom och bara finns där i rabatten invid vägen, mm underbart. Den skiner nästan som solen i Karlstad.

Sista blomman i min mobila bukett den står pall för mycket, Skånes landskaps blomma prästkrage så stolt med sin gula knapp i mitten.

Min midsommar bukett som jag plockade på vägen hem genom byn, visst e den vacker, för visst var det sju olika sorters blomster som skulle plockas under total tystnad för att sen hemkommen läggas under kudden, eller??
Visst hoppas jag på att jag får min midsommar bukett som vanligt nyplockad och överlämnad till mig vid frukosten på midsommaraftons morgon.
Blommor är så vackra i verkligheten men även på bild o vikken tur att dom finns runt omkring en o ja får vara med.
Trevlig Midsommar.

 

Derby Kristianstad Finding your local time... 0 Days Klicka