Lördagen den 3 augusti anordnade Verums GoIF sin 11:e loppmarknad mitt i byn. Detta var första gången som loppmarknaden inte var samma dag som festen i bygdegården, denna fest är nästkommande lördag den 10 augusti.


 Några av de resta tälten, med info skylt om kommande fest i Bygdegården den 10/8

Det är mycket arbete som görs under några få hektiska dagar med att genomföra denna loppmarknad, där bröderna Sven och Torsten Larsson med sina familjer drar ett stort lass i detta. Arrangörerna var glada att det kom många och hjälpte till på marknadsdagen.


Ordförande Håkan Arvidsson och Kicki Bobacka sköter budgivningen

Jag har full förståelse att alla inblandade vill koncentrera sig på loppmarknaden denna helg, och sedan kunna njuta fullt ut på festen i bygdegården nästa lördag den 10/8. Årets marknad kan beskrivas med ett ord, ”succé”.


Bordet med flera budobjekt

Vädret var fint, mycket folk, många fina och bra saker var skänkta, och inte minst försäljningsrekord. Det var vissa saker där det var flera intressenter där budgivning fick tillämpas. Ett sådant objekt var en sparbössa i form av en leksaksbuss där det stod Bjärnums Sparbank på sidan, där slutade budgivningen på 1000:- Ett annat var en golvlampa från 50-talet där slutbudet var över 1000:- kr.


Bordet med massor av olika glas att fynda bland

Var man ensam intressent gick det att göra fina fynd för en billig peng. Mot slutet kunde man köpa en papperskasse för 10:- och fylla den med överblivna saker.


Papperskassen som man kunde köpa och fylla för 10:-

Det var så mycket saker så föreningen hade rest 5 st. tält (för de ömtåligaste sakerna) utanför gamla affären mitt i byn. Denna affär –Björveruds – som en gång i tiden inrymde, livsmedelsaffär i ena delen och cykelaffär i andra delen, ägs numera av Kicki Bobacka som även hon är en drivande kraft i denna loppmarknad. Denna marknadsdag var det kafé inne i affären och korvförsäljning utanför, så allt var tillgodosett.


Korvförsäljningen och trappan till affären, denna trappa som var en mötesplats för många av byns ungdomar förr i tiden


Inifrån affären där det var kafé denna dag

Ett stort TACK och eloge till arrangörerna för ett mycket lyckat och väl genomfört arrangemang.