VITTSJÖ. Berghagens översatta visa ”Vittsjö i mitt hjärta” inledde allsången vid Sjöstugan. Visserligen var det visst man- och kvinnfall då en busslast åkte iväg för att heja fram Vittsjö spel i Allsvenskan Både markplan och läktaren var väl besatta för att delta eller sjunga med i sånggruppens repertoar.


Sånggruppen lyckades få gehör även med allsång

Välhörda men skymda i orkesterdiket fanns gruppens orkester medan sångarna var både synliga och även de välljudande. Proffsig konferencier var rutinerade Marie Bengtsson. Det utlånade sånghäftet kom till användning bland annat vid allsången Jag tror på sommaren. Marie Bengtsson sjöng om en ”lördagskväll” följd av allsångerna Lörda hela veckan samt Kostervalsen.


Försäljare av lotter hade inte stora problem att finna köpare.

Arne ”Grus” Persson sjöng Det här är ditt land. Det följde åtskilliga sångnummer som allsång innan Bertil Lundstedt sjöng Parter Noster. Solist var också Jonny Olofsson med ”Pilevall”. Samtidigt som pålysning skedde över nästa nummer hördes avlägset muller från hotande åskmolm. Sen blev det inte mer av detta hot utan solen fortsatte sprida värme.


Arne G låter tidigare orkestermedlemmen Arne Lindelöv höra sin stämma

Damernas och herrarnas toner i var sin vers om ”Fritjof Andersson” innan det blev mer skånebetonat med ”Änglamark” och ”Gåsapågen som såg det från ovan”. Försäljarna av lotter såg snart till att endast innersta delen av de tvådelade lotterna blev kvar. Dragning av lotterna har skett tidigare under överinseende av Notarie P! varför denna vinstutlämning gick ganska snabbt.

Detta var 17 året som sånggruppen arrangerade allsångseftermiddag vid Sjöstugan.


Britta Svensson föll för Arnes charm och sjöng gärna med i allsången

Friluftskonserten avslutades med unisont om ”34an”. Tack förmedlades till alla medverkande, inklusive den sångglada publiken. Nästa offentliga samling vid Sjöstugan blir på onsdag då Dan-Inge från Sösdala sjunger och berättar barnvitsar.