VITTSJÖ. Tre viktiga poäng står på spel då matchen mot Växjö startar klockan 14 på söndag. Inte helt lätt för hemmalaget utan ett riktigt stort publikstöd!

Med statistik kan man peka på det mesta. Vittsjö ligger för stunden på fjärde plats, Växjö på nionde. Vad som kanske är mer intressant är att studera gjorda o insläppta mål. Detta talar helt klart till Vittsjös fördel. 
Hemmalaget har så här långt gjort 23 mål o bara släppt in 9. För Växjö ser motsvarande ut, gjorda mål 13 o insläppta hela 24 mål.

Slutsatsen av detta pekar enkelt på att Vittsjö så här långt har ett starkare försvar o bättre målgörare. Samtidigt ligger Växjö farligt nära nedflyttningsstrecket o kommer naturligtvis göra allt för att ta välbehövliga tre poäng. Under har skett tidigare, det vet vi! Förutom statistiken ovan skall vi inte glömma att hemmalaget är van vid sin gräsmatta på Vittsjö Idrottspark det är inte Växjö.

Jag trodde ju på två tidigare bortavinster, både mot Piteå och mot Linköping, men hade tyvärr fel. Det blev ”bara” en poäng i dessa två matcher. Ok mot Piteå men enligt mitt tycke borde det varit tre poäng mot Linköping. Dessa resultat från ett lag som ligger i toppen av tabellen sitter säkert riktigt surt hos Vittsjös spelare som är laddade inför matchen nu på söndag.

Allt är upplagt för en riktigt underhållande fotbollsmatch i hög klass på Idrottsparken i Vittsjö nu på söndag.

Förhoppningsvis kommer många till matchen och då är bilkön riktigt, riktigt lång.

Vi ses på plats strax innan klockan 14!

 

Derby Kristianstad Finding your local time... 5 Days Klicka